NB I

A jövő válogatottjai? Őket figyelhette Marco Rossi a Paks–Mezőkövesd meccsen

Honlapunk megtippelte, kik miatt utazhatott el a Fehérvári úti stadionba a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A hétvégén beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya kisebb meglepetésre a Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es bajnokin tette tiszteletét a lelátón, pedig ezzel egyidőben rendezték a sokkal nagyobb figyelemmel kísért DVTK–Ferencváros összecsapást, ahol nem mellesleg a vendégeknél több válogatott játékos is pályára lépett – az megvan, miért akadtak ki nagyon a borsodiak a meccs után? Még a klub elnöke is megszólalt…

Természetesen rögtön beindultak a találgatások: vajon mely játékosok miatt választhatta az olasz tréner a Fehérvári úti stadiont?

Erre a kérdésre próbálta megtalálni a választ honlapunk is, így összeállítottunk egy Top 3-as listát azokról a labdarúgókról, akik felkelthették a szövetségi kapitány érdeklődését a forduló előtt mutatott teljesítményükkel.

Lanzafame posztjától kinyílt a bicska a Honvéd-szurkolók zsebében – FOTÓ
Az olasz támadó elfelejtette a korábbi sikerei színhelyét.

Molnár Gábor

A mezőkövesdiek 24 éves játékosa korábban már kétszer is tagja volt az U21-es válogatottnak, amióta pedig a nyár folyamán kölcsönben visszatért a borsodiakhoz, hétről hétre remek formában játszik. A mind a két szélen bevethető labdarúgó a most futó szezonban kilenc bajnokin már hatszor vette be az ellenfelek kapuját – legutóbb például éppen Pakson, Rossi szeme láttára –, továbbá egy gólpasszal is hozzájárult ahhoz, hogy a mezőkövesdiek a 12. forduló előtt már az előkelő negyedik helyen szerepeltek, a paksi vereség miatt jelenleg a hetedikek.

Molnárnak jót tett, hogy visszatért Kövesdre. Fotó: mezokovesdzsoryfc.hu

Hahn János

A forduló előtt már ötgólos volt a tolnaiak saját nevelésű játékosa, Hahn János, aki a Ferencváros otthonában például döntetlent érő gólt szerzett, a Puskás Akadémia ellen duplázott – a 93. percben szerzett találatával nyert a Paks 3-2-re –, de bevette az MTK Budapest és a Kisvárda Master Good kapuját is, ezúttal pedig a mezőkövesdieket szomorította. A zöld-fehérek huszonhárom éves támadója így tizenkét fordulót követően holtversenyben hat góllal – Danilóval, Lanzafaméval és Molnár Gáborral együtt – vezeti az NB I góllövőlistáját.

Hahn már hat gólnál jár. Fotó: paksifc.hu

Szalai Attila

A korábban az osztrák élvonalbeli Rapid Wien felnőttcsapatában is bemutatkozó védő jelenleg is stabil tagja az U21-es nemzeti csapatnak, ez Eb-selejtező során kilenc csoportmeccsen is a kezdőcsapatban kapott helyet, sokszínűségét mutatja, hogy a védelem közepén és bal oldalán is bevethető, de Michael Boris szövetségi edző olykor a középpálya bal oldalán is lehetőséget adott neki. A mezőkövesdiek trénere, Kuttor Attila is folyamatosan bizalmat szavaz neki, a jelenlegi idényben tízszer lépett pályára – többnyire a védelem közepén –, és védőként már két gólt is szerzett.

Szalai (jobbra) az U21-ben is alapember. Fotó: fradi.hu

Címlapfotó: mlsz.hu

Olvasói sztorik