Nemzetközi foci

Lopeteguit kirúgják, Conte a nyaralását megszakítva ma megérkezik Madridba – sajtóhír

A Juventusnál eltöltött időből hoz másodedzőt.

penamadridista.hu nevű magyar Facebook-oldal foglalta össze, hogy mi vár a Real Madridra a következő órákban a különböző külföldi sajtótermékek hírek alapján.

Azt írják, biztosnak tűnik, hogy Lopeteguit meneszteni fogják, hivatalos bejelentés este várható. Ezzel több tízmillió eurót bukik a klub.

Az AS és az Onda Cero adott elsőként hírt arról tegnap este, hogy Antonio Conte lesz a csapat következő vezetőedzője, de később a Marca, az El Bernabéu, az El País és számos olasz forrás is megerősítette. A csapatainál a szervezett védekezésre építő tréner eddig Egyiptomban nyaralt, de ha minden igaz, ma megérkezik a spanyol fővárosba.

Ezzel egybevág, hogy a milánói székhelyű Corriere della Sera szerint már két héttel ezelőtt megtörtént az első kapcsolatfelvétel az ügyben. Láthatjuk tehát, hogy Pérezben már régóta érlelődik ez a döntés.

Ezzel Conte is tisztában volt, és a napokban elutasított egy megkeresést a Milan együttesétől – akik a mostanában gyengén teljesítő Gattuso helyére ültették volna –, hogy Madridban lehessen tréner. Másodedzője Cristian Stellini lesz, akivel a Juventusnál dolgozott együtt.

Talán Mourinho, Roberto Martínez és Arséne Wenger is képben volt, de Conte lett a befutó.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik