Nemzetközi foci

Elsírod magad, ha elolvasod, hogyan búcsúznak a játékosok az elhunyt Leicester-tulajdonostól

„Elhitetted, hogy a lehetetlen lehetséges” – mondta Kasper Schmeichel kapus Vichai Srivaddhanaprabháról.

Az egész angol labdarúgás gyászolja a Premier League-ben 2016-ban bajnok Leicester City elnök-tulajdonosát, Vichai Srivaddhanaprabhát, aki helikopter-balesetben vesztette életét szombaton este, a csapat stadionjánál.

A milliárdos thaiföldi üzletember helikoptere a Leicester City és a West Ham United 1-1-es döntetlennel végződött bajnoki mérkőzése után szállt fel a klub King Power nevű arénájának gyepéről, ám néhány másodperccel később meghibásodott, és a stadion melletti parkolóban lezuhanva felrobbant. A helikopteren a 61 esztendős Vichai Srivaddhanaprabhával és a pilótával együtt öten tartózkodtak, a szerencsétlenséget egyikük sem élte túl. Az esetről itt írtunk meg minden részletet.

Richard Scudamore, a Premier League elnöke közleményében úgy fogalmazott:

Vichai úriember volt, aki udvarias és kellemes viselkedésével elvarázsolta a sportág szereplőit, nagyon fog hiányozni. Leicesterre tett hatása – akár a klubot, akár a várost nézzük – örökérvényű.

A labdarúgócsapat kapitánya, Wes Morgan azt írta a Twitteren, hogy lesújtotta az elnök haláláról szóló hír, a tulajdonost mindenki szerette és imádta.

– Megváltoztattad a futballt. Örökre! – fogalmazott ugyanezen a platformon a Leicester City dán válogatott kapusa, Kasper Schmeichel. –Elhitetted, hogy a lehetetlen lehetséges, nemcsak a mi szurkolóinkkal, hanem minden sportág minden szurkolójával világszerte.

Ben Chilwell, a csapat angol válogatott védője azt írta, hihetetlen, ami történt.

Vichai olyan ember volt, akivel mindenki szeretne találkozni. Akkor volt boldog, ha téged azzá tett, mindig mosolygott és nevetett. Amit ezért a klubért és városért tett, az hihetetlen.

– Nehéz szavakat találni – írta Jamie Vardy. – Számomra te legenda vagy, egy kivételes ember a legnagyobb szívvel, a Leicester City Football Club lelke. Köszönet mindenért, amit értem, a családomért és ezért a klubért tettél. Nagyon fogsz hiányozni.

Megszólalt Mo Szalah, a bajnoki rivális FC Liverpool egyiptomi támadója is, aki szerint a szombati mélységesen szomorú nap a futballban. Részvétet nyilvánított a szombati ellenfél, a West Ham United is.

– Soha nem felejtjük el, hogy Vichai Srivaddhanaprabha milyen sokat tett a Leicester City FC-ért, a városért és az angol labdarúgásért – írták közleményükben.

A különböző futballklubok – kicsik és nagyon – nemcsak Angliában, hanem világszerte kifejezték együttérzésüket az elnök-tulajdonos halála miatt. Az egyesület bejelentette, hogy a csapat következő két mérkőzését elhalasztják.ű

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik