Nemzetközi foci

Emberéletek százait menthette meg a Leicester-tragédia pilótája

Az egyik szemtanú egyenesen hősnek nevezte.

Mint azzal már több cikkben is foglalkoztunk, tragédiába torkollt a Leicester City – West Ham United angol bajnoki. A szombati találkozó után a Leicester elnöke és tulajdonosa, Vichai Srivaddhanaprabha a tőle megszokott módon, a pálya közepéről felszálló helikopterével hagyta el a stadiont – azonban a gép nem sokkal később az aréna melletti parkolóba zuhant.

A SkySports saját operatőrére, Dan Coxra hivatkozva azt írja, a szinte teljesen irányíthatatlanná vált gép pilótája láthatóan igyekezett csillapítani a pörgést, és próbálta azt minél távolabb terelni a meccsről hazatartó tömegtől.

Hallottam, hogy a helikopter kijön a stadionból, láttam, ahogy más is. Megcsodáltam én is ezt a hihetetlen gépet, majd sétáltam tovább, arra gondolva, hogy amikor legközelebb visszapillantok rá, már magasabban lesz. A következő pillanatban, amikor felpillantottam, láttam, hogy irányíthatatlanul pörög, sosem láttam még ilyesmit. Nem tudom, hogy csinálta, de úgy tűnt, a pilóta lelassította ezt a pörgést, és ki tudta húzni a gépet a parkoló sarkába.

Az operatőr a zuhanás után kezdett forgatni, amikor már a két rendőr a lezuhant gépnél próbált segíteni.

Szerintem a pilóta hősies cselekedetet hajtott vére, és a két rendőr is hős a szememben, akik segíteni próbáltak. Sokkal rosszabb lett volna, ha nem tudja megcsinálni ezt a manővert.

Kiemelt kép: Kieran McManus/BPI/DPPI/AFP

Olvasói sztorik