Nemzetközi foci

„Ronaldo pótolhatatlan” – vélekedett Guardiola

Szerinte a Real Madrid sokat veszített a csatár eladásával.

Sokan Cristiano Ronaldo távozásának tulajdonítják a Real Madrid góljainak hiányát, és a csapat rossz formáját. Josep Guardiola, az FC Barcelona korábbi, a Manchester City jelenlegi vezetőedzője szerint a portugál csatár elvesztésével valóban gyengült a BL címvédője.

A madridiak jól kezdték a szezont, és bár a közelmúltban gyengébben teljesítettek, de a szezon végén ott lehetnek a csúcson, vagy annak közelében ‒ nyilatkozta az Univision Deportesnek.

Guardiola úgy fogalmazott, a spanyol labdarúgás meglehetősen szerencsés, hiszen az elmúlt évtizedben Ronaldo és Messi személyében két hihetetlen játékos produkcióját élvezhette, ez segített a spanyol foci fejlődésben. Ezt követően a vasárnapi El Clásicóról is szót ejtette.

Egy ilyen speciális rangadónak nincs esélyese. Mindenesetre a Barcelona otthon játszik, és ez mindig komoly súllyal esik a latba. Ronaldóval, vagy nélküle, a Real Madrid egy élcsapat, de sokat veszítettek, ötven vagy hatvan gólt. Hihetetlen játékos, és nem csak a góljai miatt, hanem azért is, mert fontos pillanatokban képes gólpasszokat adni. Ő pótolhatatlan ‒ vélekedett a Manchester City menedzsere.

Ronaldo legutóbbi, rendkívül fontos döntéséről éppen szombaton írtunk, erről ide kattintva olvashatsz!

nyitókép: AFP / Oli SCARFF

Olvasói sztorik