Nemzetközi foci

Bombaformában lévő ellenfél vár Dárdai csapatára

A Bundesliga listavezetőjénél vendégeskedik a Hertha BSC.

A listavezető, hazai pályán még százszázalékos Borussia Dortmund vendége lesz a német bajnokság hétvégi, kilencedik fordulójában Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC.

A hatodik helyen álló berliniekre nem vár könnyű kirándulás, a hazaiak ugyanis amellett, hogy saját közönségük előtt még nem veszítettek pontot, rendre gólfesztivált rendeznek, eddigi négy hazai meccsükön 18-szor találtak be az ellenfelek kapujába.

A Hertha ezzel szemben idegenben eddig mindössze egyszer tudott nyerni, igaz, két döntetlen mellett csupán egyszer kapott ki. Összességében a szombat délutáni párharc esélyese a Dortmund, amely szerdán ráadásul az Atlético Madridnak is négy gólt rúgott a Bajnokok Ligájában (4-0).

A találkozó előtti sajtótájékoztatón az egyik újságíró megkérdezte Dárdait, látta-e a Dortmund kiütéses BL-sikerét. Erre így felelt:

Nem. Moziban voltam a feleségemmel. A film címe az volt: Hogyan győzzük le a Dortmundot? ‒ válaszolt a magyar szakvezető.

Hozzátette, bizakodó a mérkőzéssel kapcsolatban, hiszen rendre jól szerepelnek a Borussia ellen, és ezúttal is van ötlete, hogyan lehet megfékezni védekezésben az ellenfelet.

Ismét nem szabad sok területet hagyni egy ilyen gyors csapatnak, de támadnunk is kell, szóval nem lesz nulla-nulla az eredmény – szögezte le.

A berliniek egyébként anyagi szempontból is rendkívül nagyot fejlődtek, amióta Dárdai Pál irányítja a csapatot, erről ide kattintva olvashatsz!

A címvédő Bayern München, amely egymás után két győzelemmel (3-1 Wolfsburgban, majd kedden 2-0 Athénban) kezd kilábalni a hullámvölgyből, a masszív csapatnak tartott, otthon még veretlen Mainz vendégeként lép pályára szombaton, a sorozatban három sikernél tartó Eintracht Frankfurt pedig a szomszédvár, újonc Nürnberg vendége lesz vasárnap.

Gulácsi Péter és Willi Orbán gárdája, a hat találkozó óta veretlen RB Leipzig a jelenleg meglepetésre csak osztályozós helyen álló Schalkét fogadja, míg Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim – amely hét közben 3-3-as döntetlent játszott a Lyonnal a BL-ben – az utolsó előtti Stuttgart ellen javíthat eddigi szerény hazai mérlegén.

nyitókép: Jürgen Schwarz/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik