Nemzetközi foci

A világ végén vállalt munkát Sven-Göran Eriksson

Korábbi munkatársa, egyben az elődje lesz a másodedzője.

Sven-Göran Erikssont szombaton kinevezték Fülöp-szigetek válogatottjának szövetségi kapitányi posztjára.

Dan Palami csapatmenedzser elmondta, hogy egyelőre fél éves időtartamra állapodtak meg a tapasztalt edzővel ‒ hosszabbítási lehetőséggel ‒, így ő irányítja a nemzeti csapatot a novemberi Suzuki Kupán és a januári Ázsia Kupán.

Eriksson novemberben áll munkába, de a dohai edzőtáborozás során már találkozott a csapattal. Segítője az ír Scott Cooper lesz, aki a legutóbbi két mérkőzésen irányította a válogatottat. A két edző a Leicester Citynél 2010 és 2011 között már dolgozott együtt.

Mindent megteszünk, hogy elérjük a céljainkat. A hírneve, a tapasztalata és a tudása miatt nem kétséges, képes hozzásegíteni a csapatot, hogy szintet lépjen. Számos válogatott és klub érdeklődött iránta, de meg tudtuk győzni, hogy itt, a Fülöp-szigeteken komoly örökséget hagyhat majd hátra ‒ magyarázta Dan Palami.

A svéd edző korábban a Manchester City, a Leicester City, a Lazio és az AS Roma csapatát, illetve Anglia, Mexikó és Elefántcsontpart válogatottját is irányította, de dolgozott Portugáliában, Thaiföldön, az Egyesült Arab Emírségekben és Kínában is.

Nyáron még úgy tűnt, az iraki válogatott irányítását veheti át, erről ide kattintva olvashatsz!

nyitókép: PENG GE / IMAGINECHINA

Olvasói sztorik