Nemzetközi foci

A Liverpool simán átlépett a Cardiff Cityn

Négy gólig meg sem álltak a „vörösök”.

A Premier League tabellájának első helyén tanyázó Liverpool ezúttal a kiesőpozíciót épphogy elkerülő Cardiff Cityt fogadta az Anfielden.

A „vörösök” nem húzták sokáig az első gólt, Georginio Wijnaldum lövése még ugyan kipattant, de a jól érkező Mohamed Szalah már megoldhatatlan feladat volt a vendégek számára (1-0). Még az első játékrész vége előtt növelhette volna előnyét a Liverpool, Egy kiváló beadást követően Adam Lallana fejelt kapura, a labda a kapu jobb oldala felé szállt, de az egyik védőnek sikerült eltérítenie az érkező játékszert.

Ehelyett a következő hazai találatra a hatvanhatodik percig kellett várni, Sadio Mané  csapott le a kallódó labdára és ellőtte azt a kapu bal oldalába (2-0). A Cardiff azonban nem hagyta magát, Callum Paterson réven alig több mint tíz perccel a vége előtt sikerült a szépítés, jól érkezett a beadásra a büntetőterületen belül és tökéletes lövést eresztett el, ami a kapu közepébe ment (2-1). Ezt követően Xherdan Shaqiri is beköszönt (3-1), majd Mané felelt a végeredményért Szalah gólpassza után (4-1).

A gólokon kívül azonban akadt még egy csodálatos jelenet, Roberto Firminóra egyszerűen nincsenek szavak, hihetetlen, mit művelt a labdával.

Premier League, 10. forduló

Brigton–Wolverhampton 1-0 (0-0)
Fulham–Bournemouth 0-3 (0-1)
Liverpool–Cardiff 4-1 (1-0)
Southampton–Newcastle 0-0
Watford–Huddersfield 3-0 (2-0)
Leicester–West Ham 1-1 (0-1)

Olvasói sztorik