Nemzetközi foci

Hét ok, amiért az FC Barcelona az El Clásico favoritja

Még a Madrid-közeli Marca szerint is a katalánok lehetnek optimisták a vasárnapi csúcsrangadó előtt.

A spanyol élvonal tizedik fordulójában csúcsrangadóra kerül sor, hiszen az FC Barcelona ellenfele vasárnap (kezdés: 16:15) a Real Madrid lesz. Megmutattuk, hogy Spíler2 hiányában hol lehet nézni a találkozót, amelyen egyébként brutális élőkép várja majd a világsztárokat.

A Marca gyűjtéséből kiderül: akad hét oka, amely alapján inkább az FC Barcelona az ütközet favoritja. Mutatjuk, melyek ezek:

  • 1.   Luis Suárez újra formában

Az uruguayi klasszis hétközben ugyan nem lőtt gólt az Inter ellen, de ismét legjobb formáját mutatta. Az ellenfél térfelén harcolt, küzdött minden labdáért, Rafinhát pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta.

  • 2.   Rafinha bizonyította: elfelejteti Messi hiányát

A brazil játékos Messi sérülése miatt került a kezdőbe, az Inter ellen pedig góllal bizonyított. Nagy sebességgel és veszélyes lövésekkel keltett zavart az olasz védelemben, így tökéletesen illeszkedett a barcelonai gépezetbe.

Rafinha bizonyít – fotó: Burak Akbulut/Anadolu Agency/AFP
  • 3.   Domináns játék a középpályán

Arthur játékát minden Barca-drukkert Xavihoz hasonlítja: a katalánok egyszerűen uralják a játékot a középpályán.

  • 4.   Jordi Alba, a legjobb spanyol balbekk

A lap szerint egyértelmű: Albánál nincs jobb spanyol balbekk. Nem csak védekezésben, de támadásban is nagyon hasznos tagja a csapatnak, az Inter ellen pazar gólt lőtt.

  • 5.   Sergio Buqguets újra a régi

A lap szerint a középpályás átjátszhatatlan: minden labdát tökéletesen fedez és jó helyre továbbít. Nagyon úgy tűnik, a kisebb hullámvölgy után újra régi formában focizik.

  • 6.   Piqué és Lenglet között egyre nagyobb az összhang

Kapott gól nélkül hozta le az Inter elleni rangadót a Barca-védelem: az új szerzemény, Lenglet lassan már olyan magabiztos lesz, mint a rutinos Piqué.

  • 7. Marc-Andre Ter Stegen, a fal

A Marca szerint kétség sem férhet ahhoz, hogy a német klasszis Európa egyik legjobb kapusa. „Ha ő áll a kapuban, a csapattársaknak nincs miért aggódni” – fogalmaz a lap.

A meccs egyébiránt egészen különlegesnek ígérkezik, több mint tíz éve nem rendeztek ilyen El Clásicót: mutatjuk, mi okból.

címlapkép: David Ramos/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik