Nemzetközi foci

Idegenben verte a Vidi a PAOK-ot az EL-ben

Nem kis meglepetéssel folytatta nemzetközi szereplését a magyar bajnok.

Európa Liga-csoportkör, L-csoport, 3. forduló

PAOK (görög) – Mol Vidi FC 0-2 (0-2)
Szaloniki, Toumba Stadion. Játékvezető: Aranovszkij (ukrán)
PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, Varela, Crespo, Tosca – Sahov (Prijovic, 52.), Canas – Limniosz (Warda, a szünetben), Pelkasz, el-Kadduri – Karelisz (Bieswar, 66.). Vezetőedző: Razvan Lucescu
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai – Milanov (Nikolov, 79.), Huszti (Kovács I., 74.) – Scsepovics (Hodzic, 65.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Huszti (12.), Stopira (45.)

A két kör után még pont nélkül álló Mol Vidi FC a görög PAOK otthonában folytatta Európa Liga-szereplését a csoportkör harmadik fordulójában.

Ahogy az várható volt, a hazaiak kezdtek veszélyesebben, azonban komoly gondot nem jelentett a görög fölény a Vidi kapujára. A 12. perc végén egy kivágott labda után lélegezhetett fel a magyar bajnok, olyannyira, hogy a bedobás után Nego indult meg, centerezését pedig Huszti Szabolcs a kapu hosszú sarkába továbbította (0-1) – itt mutattuk meg a vezető találatot. Nem sokkal később Huszti „adta vissza” a passzt Negónak, de a Vidi játékosa nem találta el a kaput. A gól szinte teljesen sokkolta a hazaiakat: Fiola nagyszerű mentése után újabb veszélyes vendég kontra következett, de ezúttal sem sikerült növelni a különbséget.

Azonban a 45. percben már igen: Huszti kapott lábhoz egy kisszögletet, remekül ívelt középre, ahol érkezett Stopira és a hálóba fejelt (0-2) – parádés akció hozta meg a második Vidi-gólt, és mivel Kovácsik is a helyén volt az utolsó percben, így 2-0-s előnnyel mehetett szünetre a magyar csapat.

Kadduri lőtt mellé, ezzel indult a második félidő, majd hét perc elteltével már második cserelehetőségét is elhasználta a PAOK mestere. Érezhető volt a tanácstalanság a hazaiakon, egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a fegyelmezetten játszó Vidivel. Egyre inkább jött előre a PAOK, negy órával a vége előtt kétszer is tesztelte Kovácsikot, de a magyar kapus eszén nem lehetett túljárni. Amikor már ő is verve volt, akkor pedig Varela egyszerűen nem talált kaput.

A végén Hodzic dönthetett volna, de óriási ziccert rontott; rendkívül fegyelmezett játékot mutatott be a Vidi, amely idegenben, óriási bravúrral szerezte meg első pontjait az EL-csoportkörben: a vége 2-0-s siker lett. A csoport második helye teljesen nyílt: a Chelsea a BATE Boriszovot is legyőzte, így az angol topfavorit kilenc ponttal áll az élen, míg a BATE, Vidi, PAOK trió három-három egységgel követi.

Kiemelt kép: molvidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik