Nemzetközi foci

Kilenc távozó a Barcánál – a sportigazgató megindokolta a döntést

Éric Abidal elmondta, kit miért engedtek el.

Az FC Barcelonából a nyáron kilenc ember távozott, többek között Yerry Mina, Lucas Digne, André Gomes, Paulinho, Andrés Iniesta és Paco Alcácer is. Éric Abidal, a katalán klub sportigazgatója beszélt az említett távozókról, és hat esetben elmondta, hogy az egyes játékosok miért hagyták el a csapatot a nyári átigazolási időszakban – írja az eurobarca.hu.

Yerry Mina

– Nagyszerű világbajnoksága volt. Az edzővel kielemeztük a helyzetét, megbeszéltük, hogy marad-e vagy sem. Nem sok olyan játékos van a piacon, mint ő, de néha szükséges az ilyen jellegű döntéseket meghozni. Meghozta a döntést, és úgy alakult, hogy eladjuk. Lehetőségünk volt 30,25 millió euróért eladni 1,5 millió eurós változókkal.

Lucas Digne

– Teljesen egyértelmű volt Digne helyzete, hiszen többet akart játszani. Nem igazoltunk új balhátvédet, mert tudtuk, hogy tehetséges játékosok vannak a B-csapatban.

André Gomes

– André Gomes az angol bajnokságba ment, egy olyan ligába, amely megfelel a profiljának.

Az más kérdés, hogy nemrég hatalmasat szerencsétlenkedett a portugál…

Paulinho

– Kínából érkezett egy ajánlat. Menni akart. Mindig úgy gondoltuk, hogyha elmegy, akkor reagálni kell, és igazolnunk kell egy hasonló profilú játékost, ezért érkezett Arturo Vidal.

Andrés Iniesta

– Órákon át beszélhetünk róla. Ő egy kiváló játékos és ember. Úgy döntött, hogy elmegy egy másik országba, és új tapasztalatot szerez Japánban. Ingyen távozott, de tudja, hogy az ajtó mindig nyitva áll előtte.

Paco Alcácer

– Nem sok játékpercet kapott itt, de mindig jól szállt be a mérkőzésekbe. Többet akart játszani.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik