Nemzetközi foci

Először lehet kezdő a Real Madridban Mariano Díaz a Levante elleni bajnokin

Carvajalon kívül mindenkire számíthat Julen Lopetegui vezetőedző, már csak a gól hiányzik.

Jó ebédhez Real Madrid-meccs!

A kéthetes válogatott szünetet követően péntek este a Celte Vigo–Alavés összecsapással vette kezdetét a spanyol élvonal kilencedik fordulója, szombaton pedig máris egy sokak által várt találkozóval folytatódik a pontvadászat, a Real Madrid ugyanis szokatlan időpontban, 13 órakor fogadja a Levantét.

Normális esetben igazi gálamérkőzést várnának a Real-szurkolók a hosszú hétvége első napján, ám a királyi gárda háza táján mostanában finoman szólva sem mennek tökéletesen a dolgok: Sergio Ramosék a bajnokság ötödik fordulójában 1-0-ra megverték az Espanyolt, azóta viszont három bajnokin és egy Bajnokok Ligája-meccsen sem szereztek gólt – egészen pontosan 409 perce (azaz négy és fél órája) – így már csak 55 percre vannak a negatív klubcsúcstól – gól nélküli időszakukban háromszor veszítetek, és egy döntetlent játszottak.

A közelmúltban pedig még akkor is megszenvedett az exújpesti Enisz Bardival felálló Levantéval a Real Madrid, amikor sokkal jobb formában volt, az előző idényben például hazai pályán és idegenben is csupán döntetlenre volt képes. De, hogy jó híreket is említsünk a madridi csapattal kapcsolatban: Julen Lopetegui vezetőedző a sérülésből visszatérő Iscóra, Marcelóra és Bale-re is számíthatott a héten az edzéseken, Karim Benzema játéka viszont kétséges – nem hiszed el, milyen őrületes botrányba keveredett a francia támadó, már be is perelték.

Szerencsére senki sem sérült meg a válogatottban, több egészséges játékosom van most, mint egy héttel ezelőtt. Carvajalon kívül mindenkire számíthatok szombaton. Egyetlen út vezet a sikerhez, a kemény munka, a kitartás és az eltökéltség. A Levante nagyon sokat fejlődött a szezonkezdet óta, az elmúlt két meccsüket pedig megnyerték. A lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, hogy behúzzuk a három pontot. Az előző hetek eredményei csalódást keltőek voltak, de mind a játékosok, mind az edzői stáb sokat dolgozott azért, hogy visszataláljunk a helyes útra – nyilatkozta Lopetegui a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A 13 órakor kezdődő összecsapást ezúttal egyetlen magyar csatorna sem közvetíti.

A várható összeállítások a Marca szerint.

marca.com

címlapfotó: Mladen ANTONOV / AFP

Olvasói sztorik