Nemzetközi foci

Pokoli nehéz hét előtt áll a Barcelona

Sevilla, Inter, Real Madrid az ellenfelek sorrendje.

A katalán fővárosban rendezik a spanyol bajnokság hétvégi kilencedik fordulójának rangadóját, amelyen – szombaton este – a listavezető és csúcsformában játszó Sevilla a tabellán második, címvédő FC Barcelona vendége lesz. Közben Coutinho megmondta, melyik játékos léphet Luis Suárez örökébe a katalánoknál.

Az andalúziai csapat négymeccses győzelmi sorozat után utazik riválisához, igaz, némileg árnyalja a képet, hogy az Európa Liga csoportkörének legutóbbi játéknapján nem bírt vendégként az orosz Krasznodarral, amelynek otthonában a félidőben még vezetett, végül azonban 2-1-re kikapott.

A Pablo Machín vezetőedző által irányított együttes a La Ligában ugyanakkor szeptember 23. óta mind a négy mérkőzését megnyerte, ezeken összesen 14 gólt szerzett, ráadásul nagyon simán, 3-0-ra verte a Real Madridot saját közönsége előtt.

Nagy lehetőség előtt áll tehát a Sevilla, amely több szempontból is reménykedhet abban, hogy ponttal vagy pontokkal távozik a Camp Nou Stadionból.

A Barcelona ugyanis nagyon kemény egy hét előtt áll: szerdán a Bajnokok Ligája csoportkörében az Internazionalét fogadja, jövő vasárnap pedig a Real Madridot látja vendégül az El Clasicón. Ernesto Valverde csapata ráadásul a bajnokságban négy mérkőzés óta nyeretlen, igaz, közben a BL-ben 4-2-re verte vendégként a Tottenham Hotspurt.

Valverdének az is gondot okozhat, hogy a francia válogatottal a nyáron világbajnok Samuel Umtiti térdsérüléssel bajlódik, közben pedig a belgákkal vb-bronzérmes Thomas Vermaelen is megsérült, így középhátvédként vélhetően a Gerard Piqué, Clément Lenglet duó lesz majd bevethető a Sevilla elleni meccsen.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik