Nemzetközi foci

Higuaín kimondta: azért küldték el a Juventustól, hogy helyet csináljanak Ronaldónak

Pedig az elmúlt két évben nagyon jól bántak az argentin csatárral Torinóban.

Gonzalo Higuaín, az AC Milan argentin válogatott csatára azt mondta, az elmúlt két évben nagyon jól bántak vele a Juventusnál, egészen addig, amíg aztán távoznia kellett, hogy helyet csináljanak az érkező Cristiano Ronaldónak.

A dél-amerikai játékos az előző két szezonban 105 mérkőzésen 55 gólt szerzett a torinói csapatban, amellyel kétszer megnyerte a bajnokságot és a kupát is, augusztusban azonban kölcsönadták az AC Milannak. Annak a Milannak, amely most 35 millió euróért brazil válogatott középpályással erősített.

Ez röviddel az után történt, hogy a Juve leigazolta az ötszörös aranylabdás Ronaldót a Real Madridtól. Higuaín közölte: a távozás nem az ő döntése volt.

A támadó a Gazzetta dello Sportnak úgy nyilatkozott, először akkor támadt rossz érzése, amikor az Olasz Kupa májusi döntőjében – az AC Milan ellen – végig a kispadon ült.

– Azon a napon legbelül úgy éreztem, hogy valami eltört. Aztán szerződtették Ronaldót – mondta. – Nem én határoztam úgy, hogy távozom. Mindent megtettem a Juventusért, sok mindent megnyertünk. A klub aztán szintet akart lépni, nekem pedig azt mondták, nem maradhatok, és megpróbálnak megoldást találni. A legjobb megoldás a Milan volt.

Higuaín ugyanakkor hozzátette: nincsenek rossz érzései a történtekkel kapcsolatban, hiszen ahogy fogalmazott: jól bántak vele. Ezzel együtt tisztázni akarta, hogy nem ő kérte a távozás lehetőségét, hanem őt küldték el. A támadó az első kilenc találkozóján négy gólt szerzett a milánói csapatban.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik