Nemzetközi foci

Valverde ritkán látott taktikával küldi pályára a Barcelonát

A megszokott 4-3-3 helyett,  újra 4-4-2-ben gondolkodik a katalánok trénere.

A Barcelona a Valencia ellen javíthatja ki az utóbbi idők bajnoki botladozását. Ernesto Valverde alakulata előtt ráadásul itt a lehetőség, hogy lépéselőnybe kerüljön a Real Madriddal szemben, hiszen a nagy rivális óriási meglepetésre kikapott az Alavéstől

A Marca szerint katalánok trénere azonban meglepő taktikát alkalmazhat a mérkőzésre, ugyanis az eddig megszokott 4-3-3-as összeállítás helyett ezúttal 4-4-2-ben küldi fel a pályára fiait. Így persze csak két támadó lesz elöl, ez pedig Ousmane Dembélének rossz hír, aki így várhatóan a kispadon kap helyet.

Sokáig kérdéses volt, hogy Luis Suárez vajon pályára lép-e, ugyanis kisebb sérüléssel bajlódott, de a legfrissebb hírek szerint menetkész állapotban van. Dembélé kihagyása, illetve a taktikai változtatás Arthur kezdőbe kerülését eredményezheti, ami eddig csak egyszer történt meg a szezon során (a LaLigában).

Este 20:45-től kiderül, mire megy a Barcelona ezzel a megoldással, fontos lenne a győzelem a már fentebb említett szempontból legfőképp. A találkozót a Spíler2 TV élőben közvetíti.

És ha már a Real Madrid szóba került, érdemes egy pillantást vetni a csapat edzőjének, Julen Lopeteguinek az újabb zakóról való értékelésére.

A Valencia és a Barcelona várható kezdőcsapatai:

Meglepő felállásban léphet pályára a Barcelona a Valencia ellen – Fotó: Marca

Címlapkép: TF-Images/TF-Images via Getty Images

Olvasói sztorik