Nemzetközi foci

A Real Madrid edzője vállalja a felelősséget

Lopetegui a sérülések miatti balszerencsét is említette.

Manu Garcia 95. percben szerzett góljával a Deportivo Alavés szombat este 1-0-ra legyőzte a Real Madridot a spanyol élvonal nyolcadik fordulójában.

A Bajnokok Ligája címvédőjének mérlege a legutóbbi négy tétmérkőzésen egy döntetlen és három vereség. Több mint hat órája képtelen gólt szerezni a csapat, ez legutóbb szeptember 22-én az Espanyol ellen sikerült.

A szombati vereséggel Julen Lopetegui lett Florentino Pérez elnöki időszakának legrosszabban rajtoló vezetőedzője.

A szakvezető a lefújás után előbb meglepően nyugodtan reagált az újabb kudarcra, erről ide kattintva olvashatsz, de a sajtótájékoztatón már reálisan, kulturáltan nyilatkozott.

Természetesen csalódottak vagyunk, mert szerettünk volna nyerni. Nagyon jól kezdtünk, több helyzetet is kialakítottunk, de tény, hogy nem voltunk eredményesek, és ezért megbűnhődtünk. Kemény büntetés volt, de a hazaiak kihasználtak egyet a lehetőségeik közül. Nem lehetünk negatívok, nyugodtnak kell maradnunk, mert tudjuk, hogy ez egy nehéz pillanat. Vezetőedzőként én vagyok az első, aki felelős – nyilatkozta.

A nyáron kinevezett Lopetegui hozzátette, logikus, hogy a rajongók csalódottak, de a játékosok három hónapja úgy dolgoznak, mint az állatok, és hosszú távon kell gondolkodniuk, mert még csak október van, és csupán három ponttal vannak lemaradva a listavezetőtől, amit a lehető leggyorsabban le fognak dolgozni.

A szakvezető elismerte, hogy talán a sérülések is szerepet játszottak a vereségben.

Szükségünk lenne rá, hogy a játékosaink visszatérjenek, mert már sok volt a balszerencséből. Ma újabb két játékos sérült meg, pedig a lehető leghamarabb vissza kell térnünk a győzelem útjára – mondta.

Lopetegui a francia Karim Benzemáról és a walesi Gareth Bale-ről beszélt, ők sérültek meg, majd hozzátette, a válogatott meccsek miatti szünet jót fog tenni a csapatnak.

Az edzőnek mindig vannak várakozásai, de kétségem sincs, hogy a játékosok mindig igyekeznek mindent megtenni. Az Alavés ellen is jó hozzáállással léptek pályára és jól játszottak az első félidőben. Lehetséges, hogy a közelmúltbeli meccseink komoly hatással voltak a játékosokra – vélekedett a tréner.

nyitókép: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Olvasói sztorik