Nemzetközi foci

TOP5+1: ez okozza a Real Madrid válságát

Ronaldo távozása csak az egyik...

A Real Madrid hármat elveszített a legutóbbi négy tétmérkőzéséből, egyszer pedig döntetlent játszott, ráadásul több mint hat és fél órája nem szerzett gólt.

A csapatot egyelőre megmentette a nagy rivális FC Barcelona ugyancsak rossz bajnoki rajtja, hiszen így nem alakult ki komoly különbség a tabellán, de a felelősöket és a kiváltó okokat meg kell találni, a Marca című sportnapilap cikke éppen erre vállalkozik.

1. Ronaldo távozása

Cristiano Ronaldo, a klub történetének legjobb gólszerzője idén nyáron távozott. A csatár nagyon hiányzik, egyrészt azért, mert meccsenként átlagosan több mint egy gólt lőtt, másrészt azért, mert ilyen karakterű játékos értelemszerűen nincs a mostani keretben, ezért az egész taktikát és játékstílust át kell alakítania, ami ennyi év után nem egyszerű feladat.

A napot egyetlen ujjal nem lehet eltakarni ‒ mondta Ronaldo távozásáról Keylor Navas, és a portugálok Európa-bajnokának hiánya bizony nagy árnyékot vet.

2. Egyetlen sztár sem érkezett

Egyetlen nagy név, egyetlen világsztár sem érkezett a nyári szünetben, pedig például Neymar megszerzéséről sokat cikkezett a nemzetközi sportsajtó.

3. Erősödtek a riválisok

A Real Madrid korábban rendszeresen gyengítette a legnagyobb ellenfeleit, hiszen elcsábította azok legjobbjait, a közelmúltban viszont ez a tendencia megfordult: Pepe, James Rodríguez, Álvaro Morata, Mateo Kovacic és Ronaldo két évvel ezelőtt még a BL-győztest erősítették…

4. A sérülések

A Deportivo Alavés otthonában elszenvedett szombati vereség (1-0) alkalmával Karim Benzema és Gareth Bale sérült meg, korábban Isco, Marcelo és Dani Carvajal is kidőlt.

5. Kiszámíthatóbb játék

A fentiekből következik, hogy szombaton sokkal kiszámíthatóbb volt a Real játéka, mint valaha, és a csapat mélységi játéka sem emlékeztetett a korábban látottakra. A hazaiak kihasználták ellenfelük csalódottságát, majd a győztes gólt is megszerezték. A meccsről ide kattintva olvashatsz bővebben!

+1. Ismeretlen megoldás

A megoldást az elmúlt két hétben látszólag nem sikerült megtalálni, pedig a válogatott meccsek miatti szünet után nem sokkal, október végén következik az El Clásico. Az lesz egy igazi teszt…

nyitókép: ANDER GILLENEA / AFP

Olvasói sztorik