Nemzetközi foci

Mourinho kíméletlenül visszavágott kritikusainak

A Manchester United trénere szerint kipécézték, de ezzel együtt tud élni.

José Mourinhót az utóbbi időben rengeteg támadás érte a sajtóban. Sokak szerint az lenne a legjobb, ha minél előbb távozna a Manchester United edzői székéből, főleg úgy, hogy már a lehetséges utódja sem kérdés.

A portugál tréner azonban ezt nem hagyja annyiban, ezt mutatta a legutóbbi, Newcastle United elleni bajnokin is, ahol csapat 0-2-es hátrányból tudott fordítani, és végül nyerni 3-2-re (ne maradj le a „vörös ördögök” góljairól – klikk IDE). Mourinho a mérkőzés után azonban legfőképp arról beszélt, kipécézve érzi magát, hogy folyamatosan csak őt bántják:

Ma Londonba megyek, ha holnap ott esni fog, akkor az egyből az én hibám. Ha probléma van a Brexittel, az is én hibám. Ez a játékosaimnak sem könnyű, pláne nekem, de az élet pont ezekre a tapasztalatokra épül. De ez valami új. Nem csak jobb edzővé tesz, de jobb emberré is. Túl sok őrültség van abban aminek szépnek kéne lennie. De ezzel meg tudok birkózni,  némi szomorúsággal ugyan, de már nagyfiú vagyok, megoldom ezt is. Most először tapasztalom, hogy „le akarnak vadászni”, de ezzel együtt tudok élni.”

A portugál tréner persze kitért játékosai teljesítményére is:

A második félidőben mindent kiadtak magukból, gyakorlatilag semmi sem maradt a tartályban. De pánikolva kezdtük a meccset, a legtöbb, kapunk felé irányuló beadásnál sokszor azt hittem, hogy még mi lövünk majd öngólt.”

Mourinho szerencséje ezúttal, hogy nem vereség miatt kell magyarázkodnia, nem mint a Bayern München mesterének, Niko Kovacnak, aki egy az egyben kijelentette, mi a legnagyobb probléma a csapaton belül.

Címlapkép: OLI SCARFF / AFP

Olvasói sztorik