Nemzetközi foci

A Real Madrid edzője változtatott az évtizedes szokásokon

Lopetegui módosított a meccseket megelőző menetrenden.

Julen Lopetegui vezetőedző szakított a Real Madrid meccs előtti szokásos menetrendjével: Carlo Ancelotti, Rafa Benítez és Zinédine Zidane időszakában a csapat mindig az idegenbeli bajnoki mérkőzés előtti napon utazott el a helyszínre, különösen, ha a következő hét Bajnokok Ligája-mérkőzés is volt.

A fővárosiak ma (szombaton) fél 7-től a Deportivo Alavés vendégei lesznek Vitoriában, ennek ellenére csupán délelőtt indultak az észak-spanyolországi városba. A csapat a meccs előtti órákat pihenéssel tölti a környék legelőkelőbb szállodájában. A klub eredetileg két éjszakát foglalt ‒ péntekre és szombatra ‒, de végül csak egyet tölt ott a küldöttség.

Az AS című sportnapilap szerint furcsa döntés, hogy aznap repüljenek egy olyan mérkőzésre, ami viszonylag korán kezdődik. Még furcsább, hogy ezt a megoldást választják akkor, amikor a csapat ilyen kényes helyzetben van, hiszen háromszor is csalódást keltő eredményt ért el a közelmúltban.

Ilyen körülmények között az lenne a normális, ha megszerveznék, hogy a játékosok minél többet pihenhessenek. Lopetegui tagadta, hogy az utazással kapcsolatos döntés bármiféle nyomás következtében született.

A délután négykor vagy később kezdődő meccsek esetében aznap utazunk. Nagyon rövid, csupán 25 perces repülésről van szó. Senki nem kérte, hogy így legyen, ezt a szakmai stáb kezdeményezte ‒ nyilatkozta a szakvezető.

A legfrissebb hírek szerint október végén a Barcelona elleni klasszikus rangadón már a vakbélműtét után gyógyuló Isco is visszatérhet a Realba, erről ide kattintva olvashatsz!

Nem ez az egyetlen szokás, amit a nyári szünetben kinevezett edző megváltoztatott. Zidane időszakában a játékosok a hazai BL-meccsek előtti estét és éjszakát együtt töltötték a klub edzőközpontjában. Az AS Roma elleni találkozó előtt viszont mindenki otthon aludt, és csak reggel találkoztak.

nyitókép: Anton Novoderezhkin / TASSZ via Getty Images

Olvasói sztorik