Nemzetközi foci

A United-legenda kíméletlenül beleszállt a klub játékosaiba

Roy Keane szerint a csapat tele van hisztisekkel.

A Manchester United mostanában az utóbbi idők legpocsékabb formáját mutatja. Sokak szerint ez jelenlegi edző, José Mourinho sara, aki már legutóbbi nyilatkozatával is erősen bicskanyitogató hangulatot váltott ki a „vörös ördögök” szurkolóinak körében.

Mint ismert a portugál tréner és Paul Pogba között eléggé elmérgesedett a viszony. A francia középpályás korábban például nehezményezte Mourinho taktikai elképzeléseit, ráadásul ultimátumot is adott csapatának.

Az egykori United-legenda, Roy Keane szerint azonban nem feltétlenül az edzőt kell hibáztatni ebben az esetben, sokkal inkább a játékosokat. Szerinte, nem csak Pogba az egyetlen, aki emiatt nem ad bele mindent:

Tele van a csapat hisztis kisgyerekkel. Egyes játékosok azt gondolják, nem fogok rendesen edzeni, mert valaki megbántott. Nem jöhet ki mindenki jól az edzővel, de ez fordítva is igaz. De mint focista – és itt teljesen mindegy, hogy én is például hányszor nem értettem egyet az edzőimmel – a csapatért játszol. Nem érdekel, hogy miként vesztél össze a trénerrel. Nem érdekel, ha egymás torkának estek, mert ez benne van. De ha futballistaként és a Manchester United mezét hordva úgy mész ki a pályára, hogy nem adsz bele százszázalékig mindent, akkor csak annyit tudok mondani, hogy sok sikert Mourinhónak…”

A manchesteriek védelmi gondjai most megoldódni látszanak, ugyanis az első számú hátvéd kiszemelt már a távozáson töri a fejét. 

Címlapkép: Michael Regan/Getty Images

Olvasói sztorik