Nemzetközi foci

Pogba szerint egyértelmű, milyen taktikát kellene alkalmazni a Unitednél

Hazai pályán csak a folyamatos támadójáték jöhet szóba.

A Manchester United hazai pályán nem tudta legyőzni a keményen hajtó Wolverhamptont, így felmerül a kérdés, hogy vajon a játékosokban, vagy a taktikában lehet a hiba. Paul Pogba szerint inkább az utóbbi, sokkal többet kellene támadniuk, amikor az Old Traffordon játszanak:

Hazai pályán folyamatosan csak támadnunk kéne. Szerintem ez az ellenfél számára is ijesztő lehet, ha folyamatosan nagy nyomás alá helyezzük. Itt rontottuk el. Csak támadnunk és hajtanunk kéne, úgy ahogy azt tettük a Tottenham, a Liverpool, a Chelsea vagy az Arsenal ellen az előző szezonban. Ha így játszunk sokkal egyszerűbb dolgunk van.”

Arra a kérdésre, hogy akkor miért nem ilyen szellemben léptek pályára, olyan választ adott, amivel némileg odaszúrt a „vörös ördögök” edzőjének, José Mourinhónak:

Nem tudom megmondani, mert én csak játékos vagyok, nem pedig edző. De az nyilvánvaló, hogy többfajta játékstílust is meg kell mutatnunk. De még egyszer mondom, ez nem az én hatásköröm, csak így gondolom.”

Érdekesség, hogy a portugál tréner sem volt elégedett a mutatott játékkal, de kifejezetten megnevezte a csapat azon részét, ahonnan sokkal többet várt.

Címlapkép: TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik