Nemzetközi foci

Dárdai vagy látja a jövőt, vagy született jóstehetség

Már tavaly megmondta, hogy ez lesz a Hertha éve.

A Hertha BSC jelenlegi vezetőedzője, Dárdai Pál magyar szövetségi kapitányként híres volt arról, hogy előre megmondta, mi fog történni a válogatott meccsein. Megjósolta a romániai ikszet, ahogyan a görögök elleni döntetlent és azt is, hogy a finneket egy hajrágóllal verjük meg.

Nos, úgy tűnik, ezt a képességét Berlinben sem veszítette el. Azt már mindenki tudja, hogy a Hertha bravúros győzelmet aratott az eddig veretlenül listavezető, címvédő Bayern München felett a német bajnokságban (2-0). A szakember azóta elárulta a Bayern-verés titkát, és a nemzetközi sajtó sem fukarkodott az elismerő jelzőkkel.

A Bayern elleni sikernek köszönhetően a Hertha hat forduló után 13 ponttal harmadik a tabellán, a 14 pontos Dortmund és a szintén 13-mal álló müncheniek mögött. Ekkor jutott eszünkbe Dárdainak az a jóslata, amit a tavalyi szezon végén mondott, amikor a Hertha még csak a középmezőnyben vitézkedett, a cél pedig a bennmaradás volt.

– Ez most egy nehezebb év, de benne van a kiugrás lehetősége. Fiatalokat építettünk be, összeállt egy elképzelés a stábnál, így ha jól sikerül a felkészülés, és nem sérül meg senki, a következő szezonban másféle céljaink lehetnek. Nem csak a fiatalításról és a kiesés elkerüléséről beszélek majd, magamat is nyomás alá helyezem – mondta akkor a magyar szakember.

Látja a jövőt…

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik