Nemzetközi foci

Zidane már februárban felállt volna a Real Madrid-kispadról

Sajtóhír.

Mint ismert, a Real Madrid akkori vezetőedzője, Zinédine Zidane meglepő bejelentést tett az előző szezon végén: nem sokkal a Bajnokok Ligája-győzelem után lemondott posztjáról – utódját a világbajnokság előtt nevezték ki, Julen Lopetegui személyében.

Zidane azóta nem vállalt munkát, de egyre többször hozzák szóba a Manchester United kispadjával – legutóbb már a francia tréner klub felé történt első lépéséről írtak a külföldi lapok.

Közben a Marca egy meglepő történettel rukkolt elő: a lap azt állítja, Zidane már februárban lemondott a Real Madrid vezetőedzői posztjáról, de akkor Florentino Pérez klubelnök még meg tudta győzni a maradásról.

A szakember a Leganés elleni, hazai 2-1-es kupavereség után döntött úgy, nem folytatja – csapata hiába nyert az első meccsen, idegenben 1-0-ra, ezzel a vereséggel kiesett a negyeddöntőben. Zidane akkor nem érzett elég erőt magában a folytatáshoz, de a klub első embere és José Ángel Sánchez meggyőzték a maradásról. A történet vége ismert: Zidane BL-győzelemmel búcsúzott.

Kiemelt kép: Pierre-Philippe Marcou

Olvasói sztorik