Nemzetközi foci

Felejthető döntetlennel zárult a Real Madrid és az Atlético derbije

A kapusok játszották a főszerepet a spanyol bajnokság rangadóján.

A kapusok játszották a legnagyobb szerepet a Real Madrid és az Atlético Madrid rangadóján. A mérkőzés első szakaszában Antoine Griezmann remek kísérletét Thibaut Courtois hárítani tudta, majd Gareth Bale próbálkozott, de ő mellé tolta a labdát (később a walesit sérülés miatt le is kellett cserélni). Nem sokkal az első félidő vége előtt Diego Costa lábában lehetett volna a gól, gyenge lövése Courtois kezei között végezte.

A fordulás után csak egyetlen veszélyesebbnek tűnő helyzetet láthattunk Marco Asensio kapott remek passzt, de a befejezés az ötösről maga volt a katasztrófa. Jan Oblak megerőltetés nélkül védeni tudott. A hazaiak nagy örömére pályára lépett a jövő nagy reménysége, Vinícius Jr. is, aki első profi bajnokiján még csak néhány perc játékot kapott, de pár alkalommal itt is megmutatta, hogy jól bánik a labdával.

Egyik fél sem lehet elégedett a döntetlennel, hiszen bár a „galaktikusok” maradtak a második helyen, addig a „matracosok” eggyel lejjebb csúsztak. De a két csapat szerencséje, hogy a Barcelona sem remekelt. 

LaLiga, 7. forduló

Real Madrid–Atlético Madrid 0-0

További eredmények:

Real Sociedad–Valencia 0-1 (0-1)
Barcelona–Athletic Bilbao 1-1 (0-1)
Eibar–Sevilla 1-3 (0-0)

 

Címlapkép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Olvasói sztorik