Nemzetközi foci

Lopetegui szerint egyszerű a magyarázat a Real Madrid égésére

A spanyol tréner úgy véli, a mentalitással nem volt gond, rengeteg egyéb körülmény okozta ezt a vereséget.

Gigászok hullottak el a LaLiga hatodik fordulójában, ugyanis a Barcelona mellett a Real Madrid is vereséget szenvedett. A „galaktikusok” bukása viszont azért is lehet durvább mert ők még csak gólt sem szereztek a Sevilla ellen, ami hármat is berámolt nekik.

Julen Lopetegui érthetően nem volt megelégedve a látottakkal, leginkább az első félidőben való pocsék játékukra helyezte a hangsúlyt a mérkőzést követő nyilatkozatában:

Egyszerű a magyarázat, rosszul kezdtük a meccset és rosszul játszottunk. A Sevilla megmutatta igazi erejét és már az elején lőtt két gólt, egyszóval sokkal jobban vágtak neki a mérkőzésnek. A második félidőben már összeszedtük magunkat, jöttek a lehetőségek, jól ki tudtunk bontakozni. De ezt a vereséget el kell fogadnunk és gratulálnunk kell a Sevillának.”

A „királyi gárda” előtt ott volt a sansz a szépítésre, de Luka Modric gólját a videóbírózás után visszavonták. Lopetegui szerint, viszont nem ezen múlott a meccs kimenetele:

Nem hinném, hogy a mentalitással volt gond. Rengeteg egyéb körülmény okozta ezt a vereséget. Sem az edző, sem a játékosok nem voltak formában az első félidőben. A Modric gólját megadják, talán lett volna némi esélyünk.”

Ilyen vereségek után mindenki arra számít, hogy az edző majd szépen lebontva megmagyarázza, hogy miért alakult úgy, ahogy, de a Barca-tréner közhelyes magyarázkodására egyszerűen nincsenek szavak.

Címlapkép: Aitor Alcalde/Getty Images

Olvasói sztorik