Nemzetközi foci

Ernesto Valverde a Barcelona vereségéről: „Ilyen a futball”

A lehető legnagyobb közhellyel értékelte a Leganés elleni égést a Barca-edző.

A Barcelona óriási meglepetésre kikapott a Leganés együttesétől a spanyol bajnokság hatodik fordulójában, ráadásul úgy, hogy az ellenfél egy perc alatt tudta megfordítani a mérkőzést. A vereséget követően Ernesto Valverde a futballvilág legismertebb és legsablonosabb szövegével értékelte a látottakat:

Ilyen a foci, ez mindig benne van. Néha nehéz elmagyarázni, hogy mi is történik a pályán. Nem alakítottuk ki azokat a lehetőségeket, amiket elterveztünk. Öt pontot hullajtottunk el három nap alatt, erre nem könnyű magyarázatot adni.”

A Leganés fordításához elengedhetetlen volt Gerard Piqué komikusra sikerült „gólpassza”, ám a spanyol védő csapattársa, Sergio Busquets a védelmére kelt:

Egy csapat vagyunk, együtt nyerünk és együtt is kapunk ki. Meg kell néznünk, miben hibáztunk csapatként. Tizenegyen vagyunk a pályán, közösen buktuk el a három pontot. Erre nincs mentség, de ez nem az egyéni teljesítményen múlik. Mi tettük könnyebbé nekik és ebből előnyt is kovácsoltak.”

A Barca a találkozó vége felé kétszer is óriási egyenlítési lehetőséghez jutott, látnod kell a Leganés-kapus szenzációs védéseit.

Címlapkép: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik