Nemzetközi foci

Nem bírta el az emberhátrányt, odahaza bukott pontokat a Barcelona

A Gironát fogadták a katalánok.

Barcelona–Girona találkozó zárta a spanyol La Liga ötödik fordulóját. A hibátlanul listavezető katalánokhoz a bajnokságot szintén jól kezdő, négy kör alatt hét pontot gyűjtő ellenfél érkezett.

Lionel Messiről szóltak az első percek, előbb szinte a teljes Girona-védelmet elfektette, majd kicsivel később gólt is szerzett – mindkét jelenetet megmutattuk itt. A mérkőzést is meghatározó pillanatot a 35. perc hozta: Lenglet találta el könyökkel az ellenfél játékosát, amiért azonnal piros lapot kapott. Az emberelőnyt kihasználta a Girona: a 45. percben Stuani egyenlített (1-1).

Hat perc telt el a második félidőből, amikor Stuani máris vezetéshez juttatta a vendégeket (1-2). Pár perc kellett a Barcának, hogy magára találjon: előbb Messi távoli szabadrúgása talált kapufát, majd Piqué a 63. minutumban egy felpattanó labdánál két védőt is leugrott, és az üres kapuba fejelt (2-2). Ment előre a Barcelona, de több gólra már nem futotta: 2-2 lett a vége.

Messiék továbbra is vezetik a spanyol bajnokságot, de már csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a Real Madridot.

Közben Olaszországban is zajlanak az események: a Juventusnál beindult a Ronaldo-üzlet, újabb gólt jegyzett a klasszis.

La Liga, 5. forduló

Levante–Sevilla 2-6 (1-4)
Villarreal–Valencia 0-0
Real Betis – Athletic Bilbao 2-2 (0-2)
FC Barcelona – Girona 2-2 (1-1)
Szombaton játszották:
Real Madrid – Espanyol 1-0 (1-0)
Getafe – Atlético Madrid 0-2 (0-1)
Celta Vigo – Real Valladolid 3-3 (2-1)
Eibar–Leganés 1-0 (0-0)
Rayo Vallecano – Deportivo Alavés 1-5 (1-2)
Pénteken játszották:
Huesca – Real Sociedad 0-1 (0-0)

Kiemelt kép: Pau Barrena/AFP

Olvasói sztorik