Nemzetközi foci

Felfüggesztették a Serie B-t – hivatalos

Három klub csődbe ment, el kell dönteni, hány csapattal fut tovább a 2018-19-es szezon.

Egyáltalán nem indul zökkenőmentesen a Serie B 2018-19-es szezonja. Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) végrehajtó bizottságának elnöke ugyanis arról beszélt, határozatlan időre felfüggesztik az olasz másodosztály küzdelmeit.

A problémát legfőképp az okozza, hogy ebben a pontvadászatban általában huszonketten indulnak, de az aktuális szezon résztvevői közül három csapat, a Bari, az Avellino és a Cesena csődbe ment, így nem folytathatják a Serie B-ben. Időközben öt klub, a Pro Vercelli, a Novara, a Catania, a Siena és a Ternana is bejelentkezett a megüresedett helyekért, de az Olasz Olimpiai Bizottság mindet elutasította.

A hivatalos tájékoztatás szerint a bizottság 2018. szeptember 21-én fog összeülni, hogy ott döntés születhessen a bajnokság végleges létszámáról. Amennyiben úgy döntenek, hogy mégis 22 csapat küzdhet majd a feljutásért, abban az esetben a rá következő hétfői napon (szeptember 24.) derül ki, kik fognak „beugrani” a csődbe ment klubok helyett.

Az olaszoknál egyébként nem csak a bajnokságok lebonyolításával van probléma, nemrég beszámoltunk arról is, hogy a játékvezetés sem mindig acélos.

Címlapkép: Paolo Manzo/NurPhoto via Getty Images (a képen a Salernitana-Padova Serie B-találkozó egyik jelenete.)

Olvasói sztorik