Nemzetközi foci

Áll a bál Olaszországban, már a helyi lapok is a bírót szidják

Senkinek nem nyerte el a tetszését az Inter-Parma játékvezetése.

Óriási meglepetésre a Parma idegenben le tudta győzni a bukdácsoló Intert, de ennek meccsnek mégsem emiatt volt akkora utóélete. Olaszországban ugyanis szinte izzottak a sportlapok a meccsen tanúsított elképesztően pocsék bírói munkáról.

Gianluca Manganiello nevéhez több, igencsak kérdéses szituáció fűződött. Egyes vélemények szerint egyrészt a hazaiaknak nem adott meg egy teljesen egyértelmű tizenegyest, míg a másik oldalon a Parma győztes gólját nem kellett volna érvényesítenie.

A Tuttosport csupán négyesre értékelte a játékvezetőt, kiemelve a büntető benézését, illetve a videóbíró „nélkülözésére” is felhívta a figyelmet, amit például Roberto Gagliardini Antonio Di Gaudióval szemben történő csúnya belépőjénél elő kellett volna venni.

A Corriere dello Sport és a Gazetta dello Sport sem látta sokkal jobbnak a bírói munkát, előbbi szerint tele volt hibákkal, a VAR használatáról nem is beszélve, míg utóbbi a már említett tizenegyesre és a vendégek találatára összpontosítva szedte össze nem túl kellemes véleményét a játékvezetői stábbal kapcsolatban.

Címlapkép: Miguel MEDINA / AFP

Olvasói sztorik