Nemzetközi foci

Váratlan izgalmak és vendégsiker a Liverpool londoni rangadóján

Három plusz egy gól volt a Wembleyben.

A válogatott meccsek miatti szünet előtt remek formában volt a Tottenham Hotspur, hiszen 3-0-ra győzött a Manchester United otthonában. A londoniak ezúttal a Liverpoolt fogadták, de nem nagyon emlékeztettek közelmúltbeli önmagukra.

A Wembley Stadionban a vendégek irányították a játékot, többet birtokolták a labdát és több helyzetet alakítottak ki. Már az első percben betaláltak, de ezt a játékvezető egy kérdéses ítélettel érvénytelenítette les miatt.

A Liverpool gólja végül az első félidő hajrájában született meg ‒ ez ide kattintva megtekinthető!

A szünet után Lucas Moura révén kihagyta egyetlen nagy helyzetét a Tottenham, majd Roberto Firmino találata eldöntötte a rangadót – ez ide kattintva látható!

A folytatásban számos ígéretes helyzete volt a Liverpoolnak, de több gólt már nem szerzett. A hazaiak pedig a legvégén szépítettek Erik Lamela jóvoltából, az utolsó perceket végigtámadták, ám egyenlítésre már nem futotta, bár egy büntetővel adós maradt számukra a játékvezető.

A 95. percben Mané és Szon “találkozása” miatt maradtak még izgalmak, a játékvezető a lenti vitatott szituációnál nem fújt semmit. Íme a jelenet videón:

nyitókép: Julian Finney/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik