Légiósok

Kiderült, Dzsudzsák miért nem igazolt Belgiumba

Pedig felvetődött a szerződtetése.

A belga bajnokságban hat forduló után veretlenül ötödik helyezett Royal Antwerp vezetőedzője, Bölöni László a DIGI Sport híradójának elmondta, az ingyen igazolható Dzsudzsák Balázsra miért nem csapott le a klub.

Én ismerem a játékost, azt mondanám, még kedvelem is. De megismétlem, elég nehéz a belga futball. Amúgy nekem, hogy őszinte legyek, megfordult a fejemben, hogy javasoljam Dzsudzsákot errefelé, de azt hiszem, aki megfordult az orosz bajnokságban, aztán elkerült az Emirátusokba, annak anyagilag olyan igényei is lehetnek, amelyeket itt nem tudnának kielégíteni ‒ nyilatkozta a mester.

A korábbi magyar szövetségi kapitány, Glázer Róbert derűlátó a klub nélküli Dzsudzsák válogatottbeli jövőjével kapcsolatban, erről ide kattintva olvashatsz!

A 2009-ben Belgiumban az év edzőjének választott Bölöni kijelentette, a bajnoki cím számukra nem realitás, ha az első hat közé kerülnek, boldogok lesznek.

Korábban az ország népszerű volt a magyar futballisták körében, most azonban egyetlen honfitársunk sem szerepel az ottani élvonalban.

Jó lenne újra Juhászokat találni, a Genkben is volt két nagyon jó futballista, és akkor ne is beszélünk Fazekasékről. A magyarázat az lehet, hogy a belga körülmények kicsikét nehezebbek egy magyar játékosnak. Az is előfordulhat, hogy anyagilag nem kapják meg azt, amire számítanak. Mindenesetre fizikailag, játéksebesség, ütközések szempontjából, még taktikai szempontból is, a belga elég nehéz futball – fogalmazott Bölöni.

A Cristiano Ronaldót a portugál Sportingnál felfedező edző természetesen figyeli a Juventusba igazolt ötszörös aranylabdás karrierjét.

Az olasz futball taktikailag nagyon erős, talán a legerősebb a világon, itt odafigyelnek rá, de remélem, hogy tud még örömet szerezni a szurkolóknak, saját magának, és egy kicsikét nekem is.

Nagy kérdés, hogy Ronaldóval képes lehet-e a Juventus elhódítani a Bajnokok Ligája-trófeát a Real Madridtól.

Annak ellenére, hogy Ronaldót kedvelem, azt mondom, először csapat kell, és csak ezután jönnek az egyéni értékek. Ronaldo berúghatja a gólt, de védekezni is kell tudni, mert ez már olyan szint, hogy nem lehet azt mondani, egy fecske majd nyarat hoz. Fontos a fecske, de kell, hogy legyenek más madarak is. Az utóbbi időben szinte mindig ott volt a Juventus az első hat csapat között Európában, de ahhoz, hogy az első legyen, még egy kicsikét erősíteni kellene. Nem egy ember csinál feltétlenül csapatot, egy ember esetleg segít – jegyezte meg a szakember, aki játékosként BEK-győztes és 108-szoros román válogatott volt.

Bölöni László korábban irányította a görög PAOK-ot is, amely most a Vidi FC elleni Európa Liga-meccsekre is készül, de kiderült, hogy a mesternek fogalma sincs, kikkel került össze a Videoton.

nyitókép: Twitter/al-Vahda

Olvasói sztorik