Nemzetközi foci

Még mindig nem készül a Vidi FC ellen a Chelsea edzője

Maurizio Sarri rengeteget dolgozott a válogatott szünetben.

Négy győzelemmel kezdte a Premier League új idényét a Chelsea, amelynek új menedzsere, az olasz Maurizio Sarri a válogatott meccsek miatti szünetben is gőzerővel dolgozott és készült.

Mint elárulta, naponta 13 órán keresztül elemezte aktuális ellenfeleiket videófelvételek segítségével.

Hét mérkőzést kell játszanunk 23 nap alatt, úgyhogy dolgoznom kellett. Nagyon sok mérkőzését láttam a Cardiff Citynek, a PAOK-nak, a West Hamnek és a Liverpoolnak. Néha az irodámban dolgozom, néha otthon. Hosszú napok voltak, de számomra ez örömöt jelent. Bár 12-13 óra volt naponta, nem tudok erre munkaként gondolni – nyilatkozta.

A Vidi FC-vel először október 4-én játszanak a londoniak, de a székesfehérváriakat nem említette Sarri, aki remekül érzi magát, hiszen három hónap után egy szállodából az új házába költözhetett.

Velem van a kutyám, aki nagyon boldog, mivel van egy nagy kertem. Otthon érzem magam. A ház öt mérföldre van innen, Surrey-ben, ami ráadásul hasonlít a nevemhez – viccelődött a mester.

Sarri egyáltalán nem nyugodt a szombati, Cardiff City elleni meccs előtt, mert számos kulcsjátékosát nélkülöznie kellett a válogatott szünet miatt.

Mint elmondta, első nápolyi idényében 2,28 volt az átlagpontszámuk, de a nemzetközi szünet után csak 1,31 vagy 1,32, tehát ilyenkor nagyon nehéz az újrakezdés.

Szerencsére az elmúlt szezonban az átlag ugyanaz volt: 2,4 a szezonban, 2,45 a válogatott szünet után. De csak azért, mert az első szezon után a játékosok megértették az ilyen mérkőzés nehézségét.

nyitókép: CRAIG ZADOROZNYJ / PRO SPORTS IMAGES LTD / DPPI

Olvasói sztorik