Nemzetközi foci

Hazard-triplával fordított a Chelsea, nem hibázott a Manchester City sem

Nagyot játszott a belga klasszis, aki illusztris társaságba került az újabb mesterhármasával. Premier League-eredmények.

A Tottenham–Liverpool rangadóval indult a Premier League ötödik fordulójának szombati játéknapja – ide kattintva megnézheted a legizgalmasabb történéseket –, 16 órai kezdettel pedig további öt mérkőzéssel folytatódott az angol élvonalbeli bajnokság.

A Manchester City a szokásos magabiztossággal húzta be a három pontot hazai pályán, az újonc Fulham nem igazán tudta megnehezíteni a Guardiola-csapat dolgát, amely már a 21. percben 2-0-ra vezetett, végül három lett közte.

A Chelsea számára nehezen indult a meccs a Cardiff ellen, a másik újonc ráijesztett Hazard-ékra, de Bamba góljára még az első játékrészben érkezett két válasz a hazaiak részéről. A londoniak belga klasszisa triplázott, a hajrában pedig Willian is betalált, így alakult ki a 4-1.

Eden Hazard ezzel a Chelsea történetének negyedik olyan labdarúgója lett – Didier Drogba, Frank Lampard és Jimmy Floyd Hasselbaink után –, aki egynél több Premier League-mesterhármast jegyzett a klubnál.

Az Arsenal a második félidőben Xhaka parádés szabadrúgásával szerzett vezetést – ezt ide kattintva megnézheted, érdemes –, majd Özil is betalált, ám mégsem dőlhetett hátra a vendég együttes, Ciaran Clark a 91. percben szépíteni tudott.

címlapfotó: AFP / Glyn KIRK

Premier League, 5. forduló

Tottenham Hotspur–Liverpool 1-2 (0-1)
AFC Bournemouth–Leicester City 4-2 (3-0)
Chelsea–Cardiff City 4-1 (2-1)
Huddersfield Town–Crystal Palace 0-1 (0-1)
Manchester City–Fulham 3-0 (2-0)
Newcastle United–Arsenal 1-2 (0-0)
Watford–Manchester United 1-2 (0-2)
vasárnap játsszák:
14.30: Wolverhampton–Burnley
17.00: Everton–West Ham United
hétfőn játsszák:
21.00: Southampton–Brighton & Hove Albion

Olvasói sztorik