Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo történelmi tettre készül

Vasárnap a Sassuolo lehet a Juventus áldozata.

Cristiano Ronaldo a Chievo, a Lazio és a Parma elleni bajnoki mérkőzést is végigjátszotta a Juventus színeiben, de gólt még nem sikerült szereznie új csapatában, ezért egyre több kétség vetődik fel nyári leigazolásával kapcsolatban.

A Real Madridtól érkezett portugál csatár egyszer és mindenkorra szeretné elhallgattatni a kritikusokat, akik szerint nem lesz könnyű dolga Torinóban.

Cristianónak nehéz lesz gólokat szereznie Olaszországban ‒ mondta Raúl Albiol, a Napoli spanyol védője.

A francia kapus Sébastien Frey ‒ aki 1998 és 2013 között védett Olaszországban ‒ megjegyezte, szerinte a brazil Ronaldo volt az igazi zseni.

A listavezető Juventus a Sassuolót fogadja vasárnap. A portugál csatár dolgát megkönnyítheti, hogy nem lépett pályára a válogatottban, helyette pihent. Megbeszélte Fernando Santos szövetségi kapitánnyal, hogy ezúttal ne számítson rá, ilyet már tavaly novemberben is csinált.

Az eltökéltségével nincs probléma, hiszen eddig 23 alkalommal lőtt kapura, az öt európai élbajnokságban eddig ez a csúcs, csak Sergio Agüero (20), és Mohamed Szalah (19) tudta megközelíteni.

A probléma a pontatlansággal van, mivel csak kilenc labda találta el a kaput, ami 39 százalékot jelent.

Ha a Sassuolo ellen sem találna be, az nem jelentene negatív rekordot, hiszen a 2016‒2017-es idényben is volt egy négy meccsből álló góltalan szériája, de a Real Madridban ennél hosszabb rossz sorozata sohasem volt.

Massimiliano Allegri vezetőedző mindent megtesz legnagyobb sztárja első góljáért, a tizenhatoson belülre szán labdákkal mindenkinek őt kell keresnie, ennek érdekében a tavalyi 4-2-3-1-es rendszert ebben az évben a 4-3-3-as felállás váltotta fel.

nyitókép: Matteo Ciambelli/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik