Nemzetközi foci

A Real Madrid félelmetes támadósora a Bilbaóra is lesújthat

Ebben az összeállításban küldheti pályára a csapatát Julen Lopetegui vezetőedző a szombati spanyol bajnokin.

Nem csupán a Barcelonára, a Real Madridra sem vár könnyű összecsapás szombat este a La Liga negyedik fordulójában – Messiék a mumushoz látogatnak, ide kattintva pedig megnézheted, milyen fura kezdőt küldhet a pályára Valverde.

Az egyik leghíresebb spanyol sportlap, a Marca azt írja a felvezetőjében, hogy a Cristiano Ronaldo nélküli korszak első igazán jelentős megmérettetése következik a Real Madrid számára, de a Bilbaónak is ez lesz az első komolyabb teszt a most futó bajnokságban.

A lap emlékeztet, bizakodásra adhat okot a vendégeknek a támadótrió Bale, Asensio és Benzema szezonkezdete – a spanyol játékos a válogatott szünetben parádézott Horvátország ellen, Bale és Benzema pedig együtt már hét gólnál jár a most futó szezonban, sőt, a francia támadó még sosem kezdett négy találattal három forduló alatt, amióta a Realt erősíti.

A Marca szerint a kapuskérdés is kezd eldőlni a királyi gárda háza táján, a San Mamésban ismét Thibaut Courtois nevével fog kezdődni az összeállítás. A királyi gárda számára nem lesz könnyű a következő hetek programja, tizenöt nap alatt öt találkozó is díszíti a versenynaptárat, szerdán például a Barcelonát az előző Bajnokok Ligája-idényben kiejtő AS Romához látogat a nemzetközi porondon.

Az Athletic trénere, Berizzo sérülés miatt nem számíthat két fontos játékosára, Lekuére és Herrerínre, a válogatott szünetben viszont felépült a korábbi két maródi labdarúgó, Aritz Aduriz és Iñigo Martínez. A Real Madrid az előző szezonban sem idegenben, sem hazai pályán nem tudta legyőzni a Bilbaót, de a legutóbbi öt alkalomból is csupán kétszer tudott nyerni a San Mamésban bajnokin.

A 20.45-kor kezdődő összecsapást a Spíler1 TV élőben közvetíti.

marca.com

címlapfotó: Burak Akbulut / Anadolu Agency /AFP

Olvasói sztorik