Nemzetközi foci

Ezt a Barcelona-kezdőcsapatot küldheti pályára Valverde a mumus otthonában

Az előzetes hírek szerint ezúttal Samuel Umtiti, Philippe Coutinho és Sergio Busquets kerül a padra a Real Sociedad elleni bajnokin.

A válogatott szünet után a negyedik fordulóval folytatódik a spanyol bajnokság, az eddig százszázalékos Barcelona pedig „nehéz pályára”, a Real Sociedad otthonába látogat. A hét közben egy izgalmas átigazolási hír borzolta a kedélyeket, nem is hinnéd, milyen közel a Barcelonához a madridiak két sztárja.

Ernesto Valverde vezetőedző mérkőzés előtti nyilatkozatából kiindulva pedig még úgy sem dőlhetnek hátra a biztos három pont reményében a Barca-szurkolók, a spanyol tréner ugyanis megerősítette, hogy a keddi Bajnokok Ligája-találkozó és az egyébként is sűrű menetrend miatt – hét meccs huszonhárom nap alatt – rotálni fog az Anoetában szombat este.

Ezeken a meccseken tizenegynél több játékosra lesz szükségünk. A napokban tért vissza a többség a válogatottaktól, most pedig három napunk lesz a két mérkőzés között. De a jövő hét sem lesz könnyebb, három meccsünk is lesz hat nap alatt. Forgatnunk kell a játékosainkat, hogy elkerüljük a sérüléseket és frissek maradjunk – idézi a Sport.es Valverdét.

Ennek ellenére az utazókeretből csupán Aleñá és Arthur hiányzik edzői döntés alapján, Denis Suárez, Malcom és Samper pedig sérülés miatt nem áll készen a játékra. Az azonban bizakodásra adhat okot a barcásoknak, hogy Lionel Messi, Luis Suárez és Jordi Alba sem vett részt a válogatott összetartáson, így nagy valószínűség szerint nem őket fogja pihentetni Valverde.

Az utóbbi években nem sok sikerélménye volt a Barcának az Anoeta stadionban, 2013 és 2017 között például zsinórban négyszer kaptak ott ki Messiék, de a legutóbbi fellépés is eléggé necces volt, már 2-0-ra is vezetett a Sociedad, onnan sikerült fordítaniuk a vendégeknek 4-2-re. Ami azonban még megdöbbentőbb adat: az Anoeta 1993-as megnyitása óta lejátszott huszonhárom bajnokiból csupán hatot tudott megnyerni a gránátvörös-kék alakulat.

A Real Sociedad nem kezdte túl erősen a mostani szezont, győzelem, döntetlen és vereség a mérleg az eddigi meccseken, amit mindhárom alkalommal idegenben játszott Asier Garitano csapata. A legutóbbi bajnokin továbbá kidőlt az egyik alapember, Willian José, de a hírek szerint a korábbi Manchester United-játékos, Adnan Januzaj sem lesz bevethető.

A sport.es várható kezdőcsapata szerint Samuel Umtiti, Philippe Coutinho és Sergio Busquets is csak a kispadra lesz nevezve.

A 16.15-kor kezdődő összecsapást a Spíler1 TV élőben közvetíti.

címlapfotó: Manuel Blondeau / AOP Press / DPPI / AFP

A várható kezdőcsapatok. Fotó: sport.es
Olvasói sztorik