Nemzetközi foci

Dárdai a sírás küszöbén volt, a kórház is szóba került

A Hertha BSC trénerét nagyon megviselte, amikor közölte az egyik játékosával, hogy kimarad a keretből.

Fantasztikusan kezdte a Bundesliga 2018-19-es kiírását a Hertha BSC, amely előbb hazai pályán verte 1-0-ra a Nürnberget, majd a Schalke otthonában aratott 2-0-s győzelmet.

A Dárdai Pál vezette berliniek a hétvégén a szintén százszázalékosan álló VFL Wolfsburghoz látogatnak, és úgy tűnik, a magyar tréner ezúttal sem számít majd a norvég válogatott középpályás, Per Ciljan Skjelbredre, akinek a most futó szezonban még egyetlen perc lehetőséget sem adott, ez pedig nagyon megviselte honfitársunkat, olyannyira, hogy a sírás kerülgette.

Tudtad, hogy Dárdai újra munkát vállalt Magyarországon? Kattints ide a részletekért!

Ha egyszer esetleg a kórházba kerülnék, akkor az e kérdés miatt lesz: „ki kerüljön a keretbe?” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Dárdai, aki nem viszi magával a hétvégi meccsre a norvég válogatott középpályást, Per Ciljan Skjelbredet. – Játékosként és emberileg is nagyon szeretem őt, de már az első bajnokink előtt elmondtam neki, hogy változtatnom kell a támadójátékunkon. Ebben tud segíteni az új igazolásunk, Grujics, valamint Arne Maier is sokkal tapasztaltabb játékos lett, ezért meg kellett mondanom Skjelbrednek, hogy nem tudom magammal vinni. Ez borzasztóan nehéz volt számomra, először fordult elő velem, hogy egy ilyen beszélgetést majdnem megkönnyeztem. Nagyon fájt ez a döntés, a szívemre vettem.

Dárdai hozzátette, Skjelbred eleinte udvariasan fogadta a hírt, ám ő azt kérte tőle, hogy nyugodtan legyen vele őszinte.

Ezután már felemelte a hangját, kitört belőle a viking, kiengedte az érzelmeit. De ez rendben van, továbbra is barátok vagyunk, az ilyen pillanatokat is el kell fogadnom – idézte a Hertha vezetőedzőjét a bz-berlin.de.

címlapfotó: Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Skjelbred előbb udvariasan, majd idegesen fogadta a döntést. Fotó: Boris Streubel/Getty Images
Olvasói sztorik