Magyar foci

MLSZ: új testület alakult Dárdaival, Szabiccsal és Gerával

A bizottság vezetője Nyilasi Tibor lett.

Korábbi szövetségi kapitányok mellett a Nyugat-Európában már bizonyított korosztály tagjaival erősödik az MLSZ döntéselőkészítési folyamata. Az új szakmai bizottság feladata lesz összehangolni a továbblepéshez szükséges szakmai folyamatokat –  írja az MLSZ hivatalos oldala.

Az MLSZ elnökségének keddi határozata értelmében a megújuló szakmai bizottság célja, hogy véleményével, szakmai háttérmunkájával hatékonyan segítse az MLSZ elnökségének stratégiai döntéseit. Elemezze a magyar futball folyamatait, tapasztalatait, és ezzel előkészítse a vezetői döntéshozatalt. Az elnökség szándéka továbbá, hogy a testület működésének köszönhetően, a szakmai megújulás jegyében 2020-ig fejlődjön a labdarúgás szakmai bázisa, az edzők gyakorlati és elméleti felkészültsége, és megvalósuljon a labdarúgás vezetésének generációváltása, megújuljon a labdarúgást meghatározó szakmai, kulturális és morális környezet.

Fontos döntés – mely lehetőséghez juttatja a releváns tudással és nemzetközi tapasztalattal rendelkező fiatal szakembereket – hogy külföldi tanácsadók bevonásával hamarosan szakmai igazgatói és akadémiai igazgatói képzés indul az MLSZ edzőképző központjában.

Emellett a már elindított szakmai programok koordinációja, és a 2020-2025-ös stratégia sportszakmára vonatkozó részének előkészítése érdekében a szakmai bizottság az elnökség döntése értelmében intenzívebb formában végzi munkáját. A testület az új szakmai korszak megvalósulása érdekében a szükséges javaslatok kidolgozására a korábbinál nagyobb energiát szán, és ezzel összefüggésben átalakul a szakmai bizottság összetétele is.

A testület a szükséges változtatások érdekében teljes körűen áttekinti az utánpótlásképzés és versenyeztetés rendszerét, továbbá félévente értékeli az NB I-es bajnokság szakmai színvonalát, és az MLSZ sportigazgatóság teljesítményét, ideértve a szövetségi kapitány, a sportigazgató, az utánpótlás-szakágvezető, valamint  az edzőképzési igazgató beszámolóját is.

Az MLSZ új szakmai bizottsága

A testület vezetője Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, korábbi 70-szeres válogatott, ezüstcipős labdarúgó, magyar bajnok edző lett.

A testület tagjai: Dárdai Pál, Egervári Sándor (korábbi szövetségi kapitányok), Fehér Csaba, 41-szeres válogatott labdarúgó, Fórián Zsolt, korábbi NB I-es játékos, a Mol Vidi FC utánpótlásának szakmai igazgatója, Hajnal Tamás, 59-szeres válogatott labdarúgó, Gellei Imre (korábbi szövetségi kapitány), Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó, Kovács Kálmán, 56-szoros válogatott labdarúgó, jelenleg testnevelő tanár, Lőw Zsolt (a PSG másodedzője), Markó Edina (női szövetségi kapitány, pro-licences edző), Szabics Imre (az osztrák válogatott másodedzője), és Takács Mihály, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia igazgatója.

A teljes cikk ITT érhető el.

címlapkép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik