Nemzetközi foci

Simeone a Ronaldo nélküli Realról és a jövőbeli klubjáról nyilatkozott

Az Atléti edzője továbbra is tartja: egyszer az Inter vezetőedzője lesz.

Az El Partizado vendége volt Diego Simeone, a spanyol Atlético Madrid vezetőedzője. A beszélgetés során több témát is érintettek a felek.

Simeone arra a kérdésre, hogy az Atléti versenyben lehet-e a Cristiano Ronaldo nélküli Real Madriddal, igennel felelt, és a bajnoki címről sem tett le. Szóba került a városi rivális kapusigazolása, Thibaut Courtois is, akit a kapusával, Jan Oblakkal hasonlítattak össze:

– Courtois nem lenne kezdő az Atléticóban, Oblak jobb nála

– zárta rövidre a vezetőedző, aki a beszélgetés során többször is méltatta játékosát, akit a világ három legjobb hálóőre között tart számon.

A Bajnokok Ligája-esélyekre kitérve megjegyezte, nemigen tudja elképzelni, hogy még egyszer összejön egy Real–Atlético döntő. Természetesen ebben a sorozatban is a finálé a cél, aminek 2019-ben éppen az Atlético stadionja ad otthont.

Az Atléti utáni jövőről is beszélt. Bár egyelőre nem gondolkodik a váltásban, de nem tett le arról, hogy egyszer korábbi klubja, az olasz Internazionale kispadjára is leüljön.

– Mindig is mondtam, hogy egy napon én leszek az Inter vezetőedzője. Ennek is eljön majd az ideje, viszont most hihetetlen időszakot élek az Atlétinél – mondta Simeone.

Kiemelt kép: Miguel Riopa/AFP

Olvasói sztorik