Nemzetközi foci

A teljes olasz sajtó nekiesett Balotellinek

Élete egyik legrosszabb meccsét játszotta péntek este.

A komplett olasz sportsajtó nekiesett Mario Balotellinek, olyan rossz teljesítményt nyújtott péntek este, amikor Olaszország 1-1-et játszott Lengyelországgal a Nemzetek Ligájában.

A meccsről ide kattintva olvashatsz bővebben, Roberto Mancini szövetségi kapitány értékelését pedig itt találod.

A francia OGC Nice csatára némi súlyfelesleggel küzd, és egyáltalán nincs formában, ráadásul a meccs napján izomfájdalommal küszködött. Mindez nem csoda, hiszen a nyár folyamán sokáig nem tudta, melyik klubnál folytatja, így gyakorlatilag a teljes felkészülést kihagyta, és az új szezonban eddig csak egyszer lépett pályára, 76 perc erejéig.

Minden olasz sportlap osztályzatai szerint Balotelli volt a mezőny legrosszabb játékosa.

Lassú volt, kétségbeesetten vergődött Glik és Bednarek között, akik játékban vannak, és egyikük mindig elvitte előle a labdát, ilyenkor pedig nem reagált ‒ írta a La Gazzetta dello Sport.

A szerző hozzátette, az olaszoknak nem is volt igazán játékkedvük, amíg a csatárt le nem cserélték.

Fásult és lomha volt, a lengyel védők szorításában pedig mindig a kapunak háttal játszott. Amikor lesétált, a tekintetét a földre szegezte. Csalódást okozott ‒ jegyezte meg a Corriere dello Sport.

Láthatjuk, de még mennyire, hogy láthatjuk, az erőállapota nagyon messze van a csúcstól. Ez pedig alaposan megbüntette őt ‒ tette hozzá Tuttosport.

Nem az ő hibája, hogy egyetlen használható labdát sem kapott. Az első lövése, a 36. percben a lengyel védőkben halt el. Gúnyolódás és taps közepette kellett lejönnie, vagyis megosztotta a nézőket ‒ tették hozzá.

A Rai Sport televízióban az 1982-es világbajnok Marco Tardelli közölte, igazi csodálója Balotellinek, de ezúttal tényleg feldühítette, mert ha erőnléti problémái vannak, akkor nem lett volna szabad játszania.

Amikor Andrea Belotti pályára lépett, a csapat azonnal tempót váltott, és ennek láttuk is az eredményét a pályán. Belotti rendkívül lelkes és áldozatkész, ami Balotelliről sajnos nem mondható el ‒ magyarázta.

nyitókép: AFP / Fabrice COFFRINI

Olvasói sztorik