Nemzetközi foci

Négy áldozata lesz az olaszok gyengélkedésének

Roberto Mancini szövetségi kapitány változtatni fog.

Roberto Mancini szövetségi kapitány elmondta, hogy Federico Chiesa, Mario Balotelli, Jorginho és Federico Bernardeschi valószínűleg nem lép pályára az olasz válogatottban az Európa-bajnoki címvédő Portugália elleni Nemzetek Ligája-meccsen.

Itália legjobbjai 1-1-re végeztek Lengyelországgal az új sorozat pénteki játéknapján, Bolognában, a meccsről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Az első félidő hajrájában Jorginho labdaeladása után Robert Lewandowski beadását a Napoli légiósa, Piotr Zielinski kapásból lőtte a hálóba. A 75. percben Jakub Blaszczykowski buktatta Federico Chiesát, a megítélt büntetőből pedig a brazíliai születésű Jorginho megszerezte pályafutása első gólját az olasz válogatottban. A hazaiaknak ez volt az első kaput eltaláló lövésük a meccsen.

Az első félidőben Balotellinek mindössze tíz labdaérintése volt, kevesebb, mint az olaszok közül bárki másnak.

Az első félidőben túl sokszor aduk el a labdát, és sokkal pontosabbnak kellett volna lennünk a kapu előtt, de a srácok mindent megtettek, amit tudtak – értékelt a kapitány.

Mint kiderült, Balotelli nem teljesen egészséges, ez a péntek reggeli edzésen látszott is, ráadásul izomfájdalmai fokozódtak a meccs során, ezért csak ötven percet játszott.

Nincs csúcsformában. Sokat kell majd beszélgetnem vele, neki pedig sokat kell javulnia. Vannak olyan időszakok, amikor rosszul megy neki, de ez is része a futballnak ‒ magyarázta Mancini.

Hozzátette, csak azért csalódott, mert nem sikerült nyerniük, a játékosaiban nem csalódott.

Az olaszok hétfő este Lisszabonban játszanak a portugálokkal. A kapitány leszögezte, minden bizonnyal változtatni fog az összeállításon, és azt szeretné, ha csapata a második félidőben látott teljesítményét folytatná, és jobb eredményt érne el.

nyitókép: Matteo Ciambelli/NurPhoto

Olvasói sztorik