Nemzetközi foci

Jönnek a világsztárok! Ellenük is játszhat a Vidi FC az Európa Ligában

Világbajnokok is vannak a Chelsea csapatában.

A Vidi FC Európa Liga-ellenfelei közül egyértelműen az első kalapból kihúzott Chelsea FC számít a legrangosabb ellenfélnek.

A londoni egyesület az orosz milliárdos, Roman Abramovics 2003-as szerepvállalása óta az európai futball topklubjai közé emelkedett.

A Chelsea az azóta eltelt időszakban a korábbi egyetlen, 1955-ös bajnoki címéhez még ötöt tett hozzá, legutóbb tavaly végzett a Premier League élén. A csúcsra a 2012-ben aratott Bajnokok Ligája-győzelemmel ért fel a gárda, amely 2013-ban az Európa-ligát is megnyerte.

Az elmúlt szezonban a Chelsea azonban csak az ötödik helyen végzett az angol bajnokságban, mindez az olasz sztáredző, Antonio Conte állásába került. Őt honfitársa, Maurizio Sarri követte a kispadon.

Az együttesben a francia világbajnok válogatottból ketten szerepelnek, N’Golo Kanté (a nyitóképen) és Olivier Giroud, de ugyancsak vébégyőztes a spanyol Cesc Fabregás. Mellettük a legnagyobb sztár a belga Eden Hazard, de ott van a keretben a brazil Willian és a spanyol Álvaro Morata is.

A 92 évvel ezelőtt alapított PAOK az egyik legnépszerűbb görög klub, és az egyik legfanatikusabb szurkolótáborral rendelkezik, ugyanakkor a legnagyobbak mögött rendszeresen csak a második számú kupában érdekelt, a Bajnokok Ligájában még nem tudta megmutatni magát. Legjobb európai kupaeredményét az 1973‒1974-es idényben érte el, amikor is negyeddöntőt játszott a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

A BATE Boriszov 2006 óta számít az elsőszámú fehérorosz klubnak, azóta sorozatban 12-szer nyerte meg a bajnokságot, s hazája történetének egyetlen csapataként a Bajnokok Ligája főtábláján is szerepelt, ráadásul öt alaklommal. A gárda legnagyobb neve Alekszandr Hleb, aki az Arsenalban és az FC Barcelonában is futballozott.

nyitókép: AFP / Odd ANDERSEN

Olvasói sztorik