Nemzetközi foci

Irány a Bundesliga? Döntöttek Sallairól, de még nem jelentik be

Egyelőre az APOEL játékosa a magyar válogatott támadó.

Az első fordulóban a Bayern München otthonában vereséget szenvedő, Szalai Ádámot foglalkoztató 1899 Hoffenheim a Freiburg ellen szerezheti meg első győzelmét a német bajnokság új idényében. A magyar válogatott támadó múlt pénteken góllal kezdte a szezont, ám együttese ennek ellenére 3-1-es vereséget szenvedett a címvédő otthonában.

A péntektől vasárnapig tartó második fordulóban a Julian Nagelsmann irányította csapat a tavaly éppen csak bennmaradó Freiburgot fogadja, és jó esélye van arra, hogy begyűjtse mindhárom bajnoki pontot.

Utóbbi klub – amely ugyancsak vereséggel kezdett – sajtóhírek szerint komolyan érdeklődik a jelenleg a ciprusi APOEL-ben játszó Sallai Roland játékjoga iránt, így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan egy újabb magyar válogatott játékossal bővül a Bundesliga mezőnye. Állítólag már döntöttek is a sorsáról, de azt az APOEL mai EL-meccse előtt nem jelentik be.

Sztárcsapatok várnak a Vidire az Európa Ligában
Villarreal, Leverkusen, Chelsea, Arsenal, Lazio, Milan.

A német bajnokság jelenlegi másik magyar játékosa, Gulácsi Péter az első fordulóban négy gólt kapott, csapata, a RB Leipzig pedig 4-1-re kapott ki a Borussia Dortmund vendégeként. A lipcseiek most az újonc Fortuna Düsseldorf ellen javíthatnak, ám addig még vár rájuk az Európa Liga-selejtező visszavágója az ukrán Zorja Luhanszk ellen (az első mérkőzésen 0-0-s eredmény született).

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC az újonc Nürnberg elleni sikeres rajtot (1-0) követően ezúttal a BL-résztvevő Schalke otthonába látogat vasárnap. A fővárosi együttesnek nem a gelsenkircheni kirándulás a kedvence: a berliniek 2006 szeptemberében tudtak legutóbb nyerni a Schalke otthonában, azóta sorozatban tízszer szenvedtek vereséget riválisuk stadionjában.

A bajnoki címre esélyes együttesek közül a forduló nyitómeccsén a listavezető Dortmund a Hannover vendége lesz, míg a Bayern München szombaton Stuttgartban vendégeskedik.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik