Nemzetközi foci

Először állt ki a vb-égés óta Löw, így értékelte a tornát

A német kapitány azt is elárulta, mivel követte el a legnagyobb hibát.

A mai nap folyamán már beszámoltunk arról, hogy a német válogatott szövetségi kapotánya, Joachim Löw kihirdette a Nemzetek Ligája-meccsre készülő német válogatott keretét, amiben merész változtatásokat eszközölt – több egykori világbajnokot is kihagyott.

A német tréner a sajtótájékoztatón először állt ki a nyilvánosság elé és beszélt a világbajnoki sikertelenségről, elmondta, hogy sokkolta őt a csapata korai búcsúja.

Abszolút mélyütés volt. Ezen nincs mit szépíteni, messze elmaradtunk a lehetőségeinktől, és megérdemelten kaptuk meg érte a számlát – közölte a vb utáni első nyilvános szereplésén megjelent szakvezető, aki 165 mérkőzésen irányította már a nemzeti csapatot.

Az 58 éves tréner elmondta, a hazaérkezés utáni első napok a csalódottságról, levertségről és a haragról szóltak. Ami a saját felelősségét illeti, úgy fogalmazott: azzal követte el a legnagyobb hibát, hogy azt hitte, a Nationalelf a domináns stílusával mindenképpen továbbjut a csoportkörből.

Védekező középpályás írt alá a Puskás Akadémiához
Benedik Mioc az Osijektől érkezett, egy évig kölcsönben szerepel a klubnál.

Ha így játszunk, akkor minden egyéb feltételnek teljesülnie kell, mert csak úgy egyenlítődik ki a fokozott kockázatvállalás. Nos, ezekkel az egyéb feltételekkel volt a probléma – jelentette ki Löw. – Magam is arrogáns voltam, amikor még tökéletesíteni akartam ezt a harcmodort, miközben úgy kellett volna felkészítenem a csapatot, mint a 2014-es vb előtt, amikor a támadás és a védekezés egyensúlyban volt–tette hozzá.

Löw kitért Mesut Özil esetére, aki a számára gyengén sikerült világbajnokság után rasszista okokra hivatkozva lemondta a válogatottságot.

Azt hiszem, Mesut eltúlozta a dolgot, a csapaton belül sosem volt példa rasszizmusra. A körülötte felröppenő hírek a vb alatt gyengítettek és idegesítettek bennünket, de nem ezért búcsúztunk idő előtt – szögezte le a szakember.

A németek Oroszországban címvédőként három ponttal utolsók lettek csoportjukban, és történetük során először már a csoportkör után búcsúztak a vb-től. A szövetség júliusban közölte, hogy Löw kitölti 2022-ig szóló szerződését.

(MTI)

Löw mélyütésként élte meg a vb-t. Fotó és címlapfotó: Sven Hoppe/dpa/AFP
Olvasói sztorik