NB I

Védekező középpályás írt alá a Puskás Akadémiához

Benedik Mioc az Osijektől érkezett, egy évig kölcsönben szerepel a klubnál.

Egy évre kölcsönbe került a Puskás Akadémia FC-hez az NK Osijek védekező középpályása, Benedik Mioc – írja a felcsútiak honlapja.

A huszonhárom éves Mioc az eszéki klub neveltje, 2013 júliusában került fel az első csapatba, kölcsönben megfordult a Segesta Sisaknál, az NK Beliscénél és az NK Visnjevacnál is. A fiatal horvát védekező középpályás 98 mérkőzésen lépett pályára kék-fehérben, ez idő alatt ötször vette be az ellenfelek kapuját és kétszer adott gólpasszt. A Prva Liga szezonbeli küzdelmeiben négy találkozón lépett pályára, s ugyanennyiszer kapott bizalmat az Európa Liga selejtezőiben is. Az egyéves kölcsönszerződést aláíró Mioc bemutatkozó nyilatkozatában elmondta: jól ismeri a magyar klubot, így nem volt nehéz meghoznia a döntést.

– Egy héttel ezelőtt értesültem a Puskás Akadémia érdeklődéséről. Nagyon megörültem a lehetőségnek, és szinte azonnal rábólintottam az ajánlatra. Nem kellett utánanéznem a klubnak, hiszen utánpótláskorú játékosként és a felnőttcsapat tagjaként is többször játszottam felkészülési mérkőzést a Puskás ellen. Az együttes évről évre fejlődik, komoly klubbá vált, remélem, hozzájárulhatok ahhoz, hogy a csapat a jövőben még nagyobbat lépjen előre.

Kiemelt kép: puskasakademia.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik