Nemzetközi foci

Az egyiptomi szövetségből fenyegették meg Szalaht

„Amíg te Angliában élsz, édesanyád Egyiptomban van.”

Az Al Jazeera jelentette, hogy az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség egyik elöljárója, Khaled Lateif fenyegető hangvételű bejegyzéssel figyelmeztette a Liverpool klasszisát, Mohamed Szalaht – ráadásul a bejegyzés célpontja nem is maga a játékos volt, hanem annak édesanyja.

A lap szerint Lateif azért kelt ki magából, mert Szalah sértegetni merte a szövetség munkáját a gyenge világbajnoki szereplés után – két videót is posztolt Facebook-oldalára.

– Szeretnélek emlékeztetni, Mo Szalah, hogy édesanyád még mindig Egyiptomban van. Te külföldön vagy, azt csinálsz, amit csak akarsz. Aki ezt érti, érti – áll a rövid bejegyzésben.

Szalah az említett két videóban azt sérelmezte, hogy a szövetség Csecsenföldre vitte a csapat bázisát, ami nagyon messze esett a világbajnoki mérkőzések helyszíneitől. Szintén nem tett jót a játékos és a szövetség viszonyának, hogy utóbbi engedély nélkül használta fel reklámcélokra a klasszis arcát – a nemzeti csapatot szállító repülőre került ki az egyik fotója, melyet a WE telekommunikációs cég szponzorál, miközben Szalaht dollármilliós szerződés köti a Vodafone-hoz, az egyik legnagyobb piaci riválishoz.

A Jazeera hozzáteszi, Magdy Abd El Gany, a szövetség egy másik elöljárója szintén támadásba lendült Szalah ellen: még hétfőn tett közzé egy képet, amin egyszerűen disznónak nevezte a Premier League előző idényének legjobbját – az iszlámban ez kifejezetten durva sértésnek számít. „Itt egy kép rólam négy játékossal és egy fehérbe öltözött disznóval” – áll a fotó mellett.

Kiemelt kép: Lindsey Parnaby/AFP

Olvasói sztorik