Nemzetközi foci

Hova süllyed még Mourinhóval a Manchester United?

A Tottenham kiütötte az Old Traffordon Pogbáékat, a Brighton után ismét három gólt kapott az MU.

Borzalmas előjelekkel várta a Manchester United a Tottenham elleni rangadót: a Brighton elleni nem várt vereséget követően elmérgesedett a helyzet a szurkolók és a vezetőség között, extrém tiltakozásba kezdtek a fanatikusok, de José Mourinho talpára is sokan már útilaput kötnének.

A portugál tréner nem is lacafacázott sokat, az előző fordulóhoz képest hat helyen változtatott a kezdőcsapatán, és az első játékrészben látható is volt némi pozitív változás, veszélyesebben játszott ellenfelénél az MU, Lukaku azonban kihagyta a kihagyhatatlant. A gólokra várni kellett a második félidőig, addig csupán Lucas Moura jelenete borzolta a kedélyeket, csak két centi hiányzott ahhoz, hogy leszakítsa az MU-védő fejét.

A fordulás után azonban óriási fordulatot vett a találkozó, két perc alatt eldöntötte a három pont sorsát a Spurs: az 50. percben Trippier szögletét Kane fejelte a jobb sarokba, majd egészen pontosan 133 másodperccel később Eriksen jobb oldalról érkező középre gurítását helyezte a bal alsóba Lucas Moura – hidegzuhany a manchesterieknek.

Kane ezzel a találatával először szerzett gólt az Old Traffordon, így újabb stadiont pipált ki: az angol válogatott csatár 28 helyszínen lépett pályára a Premier League-ben, ezek közül 25 létesítményben talált be – a West Ham, a Sunderland és a Cardiff City stadionja a maradék három.

A Unitednek erre a sokkra egyáltalán nem érkezett válasza, a Spurs azonban nem állt le, a 84. percben ismét érkezett Lucas Moura és megadta a kegyelemdöfést. A brazil támadó középpályás szépen átjátszotta Smallingot és De Gea mellet kilőtte a jobb sarkot, 0-3 – megsemmisítő vereséget mértek Mourinho csapatára.

címlapfotó: AFP / Oli SCARFF

Kane gólja

Lucas Moura 0-2
Lucas Moura második gólja
Olvasói sztorik