Nemzetközi foci

Az UEFA segítségével a Real Madrid lehet az átigazolási időszak nyertese

Mindenki az Mbappé-ügyet figyeli, hétfőn robbanhat a bomba…

Nehéz követni a Real-vezérkar elképzeléseit, bár az is előfordulhat, Madridban tudnak valamit, ami miatt eddig elmaradt az igazán nagy igazolási bumm. Pénteken megírtuk, hogy a spanyol Telecinco értesülései szerint a BL-győztes vezetősége azt a döntést hozta, egyetlen játékos jelent erősítést a klubnak – itt kiderül, kiről van szó.

Aztán lehet, hogy hétfőn fordul a kocka.

Beszámoltunk arról is, hogy az európai fociszövetség (UEFA) a pénzügyi fair play megsértése miatt vizsgálódik a PSG körül, és ha bebizonyosodik az állítás, a párizsiaknak meg kell válniuk valamelyik, csillagászati összegért vásárolt szupersztártól, az sem elképzelhetetlen, hogy Kylian Mbappétól.

A Paris Saint-Germain ugyanis egyértelműen trükközött tavaly, és az előző évadban azért szerepeltette kölcsönjátékosként a tinizsenit, hogy ne kelljen kifizetni a Monacónak a 180 millió eurós vételárat (Neymar sem volt olcsó, konkrétan 222 millióval könnyített a kasszán…). Az egyéves kölcsönszerződésnek vége, most már „csengetni” kell, hacsak nem lép közbe az UEFA, amely továbbra is erősen vizsgálja az arab pénzből működő párizsi topklub transzfereit.

Ahogy arról a spanyol As című lap is beszámol, az eredmény hétfőre várható, és az sem elképzelhetetlen, hogy a PSG kénytelen lesz visszaengedni Mbappét a Monacónak. Meglehet, éppen erre vár a Real Madrid, amely minden tekintetben hatalmasat húzhatna a szélvészgyors világbajnokkal…

Nyitókép: Fotó: AFP/FRANCK FIFE

Olvasói sztorik