Nemzetközi foci

Sztrájkba lépnek Messiék, ha nem változtat a LaLiga

Botrány lesz, ha bevezetik az amerikai meccseket.

Spanyolországban a futballisták sztrájkot helyeztek kilátásba arra az esetre, ha a következő években az Egyesült Államokban is rendeznek spanyol bajnoki mérkőzéseket.

A spanyol játékos-szakszervezet (AFE) szerda este tanácskozott Madridban az élvonalbeli klubok csapatkapitányaival, majd David Aganzo AFE-elnök közölte: sztrájkba lépnek, ha megvalósul az „őrült ötlet”.

A megbeszélésen a csapatkapitányok egyhangúlag foglaltak állást a tengerentúli találkozók ellen. Döbbenten és dühösen reagált mindenki ‒ jelentette ki Aganzo, aki 94 meccsen szerepelt a spanyol élvonalban.

Úgy fogalmazott, a futballisták nem árucikkek, nem csak a pénzre gondolnak, hanem a szurkolókra és az egészségükre is.

Itt az idő, hogy azt mondjuk: elég ‒ tette hozzá.

A spanyol liga (LFP) elnöke, Javier Tebas múlt csütörtökön jelentette be, hogy a következő 15 évben szezononként egy-egy bajnoki összecsapáson népszerűsítenék a labdarúgást Észak-Amerikában. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a meccs biztosan nem az El Clásico, azaz a Barcelona és a Real Madrid rangadója lesz.

Eddig még nem rendeztek spanyol bajnokit külföldön. Tíz napja tartották az első olyan spanyol tétmérkőzést, amelyet az ország határain kívül játszottak: a marokkói Tangerben a Barcelona 2-1-re legyőzte a Sevilla gárdáját, így a katalánoké lett a spanyol Szuperkupa.

nyitókép: AFP / JAVIER SORIANO

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik