Nemzetközi foci

Eszelős terv: Mbappé még nyáron a Real Madrid játékosa lesz?

Ha az UEFA megbünteti a PSG-t, azonnal akcióban lendül a spanyol sztárcsapat.

A legfrissebb francia és spanyol sajtóhírekből kiderül, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) augusztus 24-én, azaz pénteken szankcionálhatja a PSG-t a pénzügyi fair play szabályainak megsértése miatt. Ha a szövetség valóban megbünteti a párizsi sztárcsapatot, akkor könnyen elképzelhető, hogy Neymarról vagy Kylian Mbappéről le kell mondaniuk…

Mint ismert, a francia szupersztárt a párizsiak egy évvel ezelőtt kölcsönben szerezték meg az AS Monacótól. Ha végleg a soraikban szeretnék tudni, akkor augusztus végéig (a legfrissebb hírek szerint 27-ig) 180 millió eurót kell átutalniuk a „hercegségbelieknek”.

Ha ezt a feltételt valóban nem sikerülne teljesíteniük, akkor olasz és spanyol beszámolók szerint a Real Madrid lesben áll Mbappéért, és az AS Monacónál azonnal lecsapnának a friss világbajnok aláírására.

Ami fix: a LaLiga-csapatok augusztus 31-ig igazolhatnak új játékost – a Real Madrid pedig egyelőre „galaktikus” nélkül maradt a nyáron. Vajon Florentino Péreznek lesz a hajrában még nagy dobása?

Mbappét nagyon szeretné a Real Madrid… – fotó: AFP/FRANCK FIFE

címlapkép: Mehdi Taamallah/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik